Hlavní obsah
Lidé a společnost

Ocenění Bílá vrána hledá hrdiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: yourchance o.p.s.

Předávání ocenění Bílá vrána 2023

Ocenění Bílá vrána je tu proto, aby ukázalo, že cesta z dětského domova nebo pěstounské péče může vést k úspěšnému a plnohodnotnému životu.

Článek

Žijeme ve společnosti plné stereotypů a předsudků, kdy často přehlížíme neobyčejné příběhy běžných lidí, kteří dokázali překonat zdánlivě nepřekonatelné překážky. Ocenění Bílá vrána je tu právě proto, aby na tyto příběhy svítilo světlem reflektorů.

Kdo jsou Bílé vrány?

Jsou to mladí dospělí, kteří vyrůstali v náhradní rodinné péči, a přesto si dokázali vybudovat úspěšný život. Jejich příběhy jsou často strastiplné, ale jedno je vždy spojuje - lidská vůle, odvaha a odhodlání jsou silnější než překážky, které musejí překonávat, aby mohli žít život, jaký dnes žijí. Život, který může být inspirací pro ostatní stojící na začátku té stejné životní etapy. Ocenění si ale zaslouží i ti, kteří jim na této cestě pomohli. Jsou to vychovatelé nebo ředitelé dětských domovů, kteří se svým svěřencům s láskou a péčí věnují, jsou jim potřebnou oporou nejen v těžkých chvílích a pomáhají jim připravovat se na samostatný život. Ocenění Bílá vrána tedy předáme ve 2 kategoriích - Mladý dospělí a Poklad v srdci.

Jaké příběhy hledáme?

Chceme slyšet o těch, kteří nejenže uspěli ve svém osobním životě, ale i o těch, kteří se aktivně podílejí na změnách ve svém okolí. O lidech, kteří jsou vzorem a inspirací pro ostatní. Příběhy, které dokazují, že dětský domov nebo náhradní rodinná péče jsou jen začátkem cesty, která může vést k neuvěřitelným úspěchům.

Proč nominovat?

Nominací na ocenění Bílá vrána poskytnete uznání těm, kteří si to zaslouží, ale často zůstávají bez povšimnutí. Je to vaše šance ukázat, že předsudky nemají místo v naší společnosti a že si každý zaslouží být oslavován za své úspěchy a odvahu čelit výzvám.

Jak nominovat?

Nominace jsou otevřeny až do června na webu www.bilavrana.net/nominace, kde můžete snadno vyplnit formulář a popsat, proč je příběh vašeho kandidáta výjimečný a zaslouží si být oceněný.

Nenechte své hrdiny bez povšimnutí!

Pojďme společně vyzdvihnout tyto inspirující příběhy a ukázat, že hrdinové nejsou jen ti, koho vidíme na filmových plátnech, ale že se mohou skrývat i mezi námi. Nominujte své kandidáty na ocenění Bílá vrána a dejte světu vědět o jejich odvaze a síle. Připojte se k nám a buďte součástí příběhu, který mění životy k lepšímu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám