Hlavní obsah

V pondělí začnete stavět a v pátek máte pod střechou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Zbyněk Ptáček/ATRIUM

Dřevostavba na klíč

V současném stavebnictví je stále více kladen důraz na udržitelnost a rychlost výstavby. I proto se jednou z revolučních metod stává prefabrikace dřevostaveb, přinášející mnoho výhod jak pro developery, tak pro konečné uživatele.

Článek

Trend získává na popularitě díky udržitelnosti, ale především díky své efektivitě. Jaké konkrétní výhody prefabrikace dřevostaveb přináší?

Nastěhovat se můžete mnohem rychleji

Jedním z hlavních lákadel prefabrikace dřevostaveb je rychlost, s jakou mohou být tyto domy postaveny. Díky tomu, že jsou jednotlivé části stavby vyrobeny v továrně a poté přepraveny na místo stavby, mohou být domy postaveny a dokončeny i během několika týdnů. „Prefabrikovaná dřevostavba je během 4 až 5 dnů pod střechou a uzamykatelná je hned po prvním dni montáže,“ uvádí Václav Brejcha, výrobní ředitel firmy ATRIUM dřevostavby, která se na prefabrikované dřevostavby zaměřuje.

Přesnost, vedoucí k dlouhodobé životnosti stavby

S prvním bodem jde pak ruku v ruce i další přednost, opět zajištěná výrobou v kontrolovaném továrním prostředí. Pokročilé technologie a stroje totiž také zajišťují konzistentní kvalitu a přesnost ve všech fázích výroby, což vede k minimálnímu množství chyb při montáži a zajišťuje dokonalé zarovnání a spojení jednotlivých částí během instalace na staveništi. „Panely vyrábíme v ideálních podmínkách na velkoplošných montážních stolech, klademe zde důraz především na přesnost a detailní provedení. Pomocí CNC stroje dosahují nosné prvky milimetrové přesnosti. Právě proto je následně celý dům velmi rychle a přesně na staveništi smontován,“ dodává Brejcha.

Dům plnící veškeré estetické požadavky

Prefabrikované dřevostavby nabízejí také vysokou míru flexibility v designu. Díky technologiím výroby je možné vytvořit širokou škálu různých architektonických stylů a konfigurací. To umožňuje zákazníkům přizpůsobit si svůj dům podle svých individuálních potřeb a estetických preferencí. Od moderních a minimalistických po tradiční a rustikální.

Ekologický aspekt

Přestože dřevostavba je již sama o sobě ekologickou variantou bydlení, prefabrikované dřevostavby tento aspekt posouvají na vyšší úroveň. Nejenže je hlavním stavebním materiálem dřevo, výroba na míru zároveň zajišťuje vznik minimálního množství odpadu a efektivní využití surovin. „Prvky dřevostavby jsou zkompletovány v hale za stejných teplotních podmínek, přesně na milimetry dle zadávací dokumentace, nosné hranoly jsou zpracovány CNC stroji s minimem odpadu,“ říká Brejcha.

Díky všem výše uvedeným faktorům jsou prefabrikované dřevostavby atraktivní volbou pro ty, kteří hledají moderní, dobře postavený a odolný domov. Tyto vlastnosti společně nabízí rychlý, udržitelný a cenově efektivní způsob výstavby moderních domů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz