Hlavní obsah

Baník potvrdil na Stínadlech roli favorita a je pořád nejbližším pronásledovatelem Top 3

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 / Tadeáš Bednarz

Ostravané vezou důležité tři body ze severu Čech a potvrzují tak zlepšující se formu. V atraktivním duelu, dokázali otočit zápas, který se pro ně od začátku nevyvíjel příznivě. Ewerton se opět ukázal jako nepostradatelný.

Článek

Baník neprohrál na Stínadlech od 11.9.2021

Že vám toto datum nic neřekne? Fanoušci Baníku nebudou souhlasit. Přesně tak dlouho již trvá neporazitelnost Baníku Na Stínadlech. Svěřenci Pavla Hapala zkrátka na Teplice umí a tak se není čemu divit, že jsou Skláři jejich oblíbeným soupeřem. Zvlášť po reprezentační pauze u které víme, že ne vždy celky potvrdily roli favorita. Po dvou úvodních venkovních porážkách se Baník pomalu dostává do formy. Aktuálně na soupeřových hřištích třikrát po sobě neprohrál.

Slezané plní roli favorita

Pavel Hapal si může mnout ruce nad tím, jak dokázal takticky předčít Zdenka Frťalu. Prvním poločas byl však ze strany Teplických povedenější. Defenzíva Baníku často na poslední chvíli odvracela nebezpečné situace až do 33.minuty. Poté se však dokázal prosadit Senegalský útočník Abdallah Gning, který zaznamenal svou čtvrtou branku v sezóně.

Patřičný klid na kopačky Baníku přineslo vyrovnání v podání Davida Buchty ze standartní situace z 37. minuty, která byla kopnuta na bližší tyč gólmana Luďka Němečka. Tato trefa byla základem pro otočení zápasu ve prospěch FCB, které se uklidnilo a do konce poločasu domácí již k ničemu nepustilo.

Po přestávce přišla pro domácí studená sprcha. S přibývajícími minutami Slezané na hřišti dokázali skórovat a to hned dvakrát. Poprvé se tak stalo v 52. minutě z rohového kopu, když se k odraženému míči dostal Karel Pojezný. Skvělou práci v pokutovém území odvedl Patrick Kpozo, který se postavil v souboji Luďkovi Němečkovi a po jeho chybě mohl Karel Pojezný oslavit svůj první gól v dresu Baníku Ostrava.

Euforie a oslava jeho gólu byla znát, stejně jako uvědomění, že příspěvek do kasy nebude levnou záležitostí. Podruhé se míč v bráně sklářů objevil v 65. minutě, když Ewerton dokázal krásně obstřelit brankáře Luďka Němečka na zadní tyč. Ewerton se symbolicky uklonil divákům a potvrdil tak, že v probíhající sezóně s bilancí třech gólu a dvou asistencí je rozdílovým hráčem Baníku Ostrava.

Pozdní probuzení Teplic

Baník po vstřelení třetí branky kontroloval hru a dokázal, že právem okupuje čtvrtou příčku tabulky. Kvalita Slezanů se po reprezentační přestávce zlepšila, ačkoliv Abdullahi Tanko pokračuje v zahazování příležitostí. Ostrava podala zejména v druhém dějství kontrolovaný výkon. Jedinou kaňkou je redukce výsledku, která přišla v 94. minutě, kdy se střelou zpoza velkého vápna prosadil domácí Yehor Tsykalo.

Tým ze Slezska tak zapsal důležité tři body do tabulky, ve které aktuálně působí na čtvrtém místě. Domácí naopak utrpěli čtvrtou porážku v řadě a jsou na předposledním místě tabulky.

Autor článku: Jiří Kakalejčík

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz