Hlavní obsah
Sport

Baníku stoupá fotbalové sebevědomí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Andrův stadion v Olomouci byl vzhledem k současné ligové konstelaci vlastně ideálním místem k tomu, aby ostravský Baník potvrdil stoupající formu.

Článek

Nechal tak zapomenout na další bídný vstup do sezony, kdy se opět vedly spekulace o tom, o jak nemocný klub se vlastně jedná a dostavily se pochybnosti o práci trenéra Pavla Hapala. Ten dnes opouštěl své osudové fotbalové město plně spokojen.

Sebevědomí oprávněně stoupá

Baníku jistě velmi pomohlo brzké vedení, když se již v 11. minutě dostal do vedení. Mnohem zásadnější okamžik však přišel o osm minut později, kdy obdržel červenou kartu domácí brankář Matúš Macík. Ostravský klub měl před sebou více než sedmdesáti minutovou přesilovku. V nedávné minulosti se v jeho případě i zdánlivá výhoda ukázala jako danajský dar. Tentokrát měl však zápas plně ve své režii.

Po půl hodině hry přišel s další důkazem Ewerton a definitivní razítko na tříbodový zisk dal čtvrt hodiny před koncem David Buchta. Podobný výkon budou chtít fanoušci jistě vidět i v následujícím domácím utkáním s Pardubicemi. Nelekne se Baník opět role tvůrce? Ujme se správně role favorita? Tým Radoslava Kováče dokázal v minulosti různé favority potrápit a na jeho rozpoložení se jistě výrazně podepíše výsledek východočeského derby.

Hlavně se nevracet do léta

Rozdílem třídy porazil dnes Baník tým s podobnými ambicemi a společně s týmem Slovácka na něj v tabulce ztrácí už jen jeden bod. Paradoxně se souborem Martina Svědíka sehrál první domácí zápas tohoto ligového ročníku, který skončil bezbrankovou remízou a baníkovští fanoušci se stále nacházeli ve fázi hledání. Dnes jsme viděli v hanácké metropoli už docela jiný tým. Je velmi brzy na to podléhat přehnané euforii, ale pro připomenutí si můžeme ještě říct, že právě na Andrově stadionu se před takřka dvaceti lety rozhodlo o posledním baníkovském mistrovském titulu. Odrazil se tam dnes Baník opět výš?

Když už jsme u této památné sezony, můžeme vzpomenout ještě na jeden z jejich vrcholů, kterým byl podzimní výjezd na Spartu, kam se s Baníkem vydalo takřka pět tisíc fanoušků a ti měli za cíl i Letenským říct, že jsou doma všude. Podzimní část ukončí Baník právě zápasem se Spartou, přičemž se bude hrát v Ostravě. Uvidíme i tam tým rozdávající fotbalovou radost?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz