Hlavní obsah
Sport

Baroš opět baníkovským spasitelem? Pochybnosti jsou na místě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Už dlouho je jasné, že Baník Ostrava bude chtít na letošní fotbalové jaro velmi rychle zapomenout. Z devíti dosud odehraných zápasů vyhrál ostravský tým jediný a čeká na něj podle všeho dramatický boj o záchranu v nejvyšší soutěži.

Článek

Asi není třeba připomínat baníkovské problémy na hřišti, ale zajímavou posilu může dostat jeho lavička. I zde si však klub vzhledem k událostem posledních měsíců musí dávat pozor. Další přešlap si již v této sezoně nemůže dovolit.

Nostalgie musí stranou

Jedním z hlavních symbolů této sezony je v případě Baníku Ostrava nepovedený návrat Pavla Vrby. Místo velkého comebacku se odehrálo krátké a nepovedené představení, které napovědělo mnohé o dalším průběhu celé sezony, v níž se Baník opět nikam neposunul a otazníky stále nemizí a dostavuje se přirozená nervozita. Přichází naopak pochybnosti o tom, zda si klub a jeho vedení zcela uvědomují současnou ligovou realitu. Ta dostává v případě Baníku velmi nepříjemnou podobu.

V průběhu působení momentálního hlavního kouče Pavla Hapala skončil na pozici asistenta David Oulehla a nyní se může objevit jedno velmi zajímavé jméno. Samotný hlavní trenér přiznal komunikaci s bývalým reprezentantem a baníkovskou ikonou Milanem Barošem. Ostravský srdcař, bývalý reprezentant a vítěz Ligy mistrů by mohl podle jeho slov představovat jeden z faktorů úspěšného boje o záchranu. Nejedná se však pouze o laciné gesto?

Na připomínání dob minulých není čas

Co vlastně hovoří pro návrat MIlana Baroše? Byť neslavil v Ostravě žádnou trofej, můžeme o něm mluvit jako o klubové ikoně, která se výrazně podílela na tom, že Baník nezmizel z fotbalové mapy. Vždy o něm mluvil jako o klubu svého srdce. Fanoušci by ho patrně nadšeně vítali i jako nového správce toalet na vítkovickém stadionu. Během svého posledního baníkovského působení navíc působil i s členy současného kádru, jakými jsou Jan Laštůvka či Jiří Fleišman.

Tým by díky jeho přítomnosti prostě dostal přívětivější tvář, proti níž hovoří momentální sportovní výsledky. Najdeme však i argumenty, jež hovoří proti angažmá Milana Baroše v Baníku v jiné než hráčské funkci. V Ostravě na něj hledí možná až příliš nekriticky. Většinou by byl patrně vnímán jako jistý Deus ex machina a záruka dosažení jediného cíle pro zbytek sezony, jímž je udržení v nejvyšší soutěži. Baník neměl v posledních letech úplně ideální rozhled. Příchod Baroše by ho mohl v jistém smyslu zaslepit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz