Hlavní obsah
Sport

Bezzubá Olomouc si podala ruku s marným Hradcem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager / Žongl

Zhojit rány svým fandům přesvědčivým výsledkem, a hlavně výhrou za 3 body potřebovali oba soupeři. I postup tabulkou směrem vzhůru by se jim jistě hodil. Ba co víc, byl by potřebný.

Článek

Sigma se před zápasem stále držela v titulové skupině, i když už jen velmi těsně. Výsledky z posledních pěti kol se Olomouc chlubit nemůže (P, P, R, V, P). Po posledním utkání v Liberci, které zaslouženě prohrála, má svým příznivcům co vracet.

Ani Hradec Králové na tom nebyl nejlépe, navíc na rozdíl od Sigmy figuruje na opačném pólu tabulky – ve spodní šestce. Těžko se divit, když i skvěle rozehrané zápasy Votroci nedotáhnou do vítězného konce. Proti Bohemians ještě 10 minut před koncem vedení 2:0, vše zalité sluncem. Pak kolaps, a remíza 2:2. Obě mužstva tak měli co napravovat.

Nezáživná první půle

Těžko říci, zda není jen touha po bodech málo. Nebo zda si lze své fandy naklonit, a odčinit špatné výsledky z posledních kol, když v první půli mnoho fotbalové krásy k vidění nebylo. První poločas byl prošpikován sérií nepřesností, ofsajdů, a soubojů mezi vápny. A když už nějaká akce zaváněla alespoň náznakem šance, došlo k taktickému faulu, která šanci zhatila.

Přesto jedinou žlutou kartu dostal Hradecký Klíma v 34. minutě. Mírná převaha hradeckých na straně držení míče vedla pouze k jednomu střeleckému pokusu, a to až ke konci poločasu. Ani Sigma příliš ostrými nepálila. Mezi tyče vyslala jen dvě střely.

Střídání gólmanů Olomouce

Nejzajímavějším momentem první půle se nakonec stalo to, co nám zůstalo po dobu pauzy skryto. Při likvidaci jediné střely Votroků se pravděpodobně zranil hradecký gólman Macík. To, zda je nutná změna na brankářském postu, bylo možná důvodem, proč došlo u olomouckých k nástupu na hřiště o něco později. Každopádně do brány nastoupil Tadeáš Stoppen, který ve 20 letech zažil premiéru v A mužstvu.

Situace na hřišti se podobala prvním 45 minutám. Čas plynul, a obě mužstva marně hledala cestu k soupeřově brance. Hra, projev, fotbalovost – nic z toho se prostě nedařilo. A když k tomu nejsou ani výsledky, pak se není co divit, že na stadion si najde cestu pouze necelých 2 700 diváků.

V době, kdy ukazatel časomíry tančil kolem 80. minuty, došlo pravděpodobně k nejzajímavějším situacím zápasu. V krátkém sledu nejprve v 79. minutě jen těsně minul branku Lukáš Juliš. Na úrovni desítky si skvěle vyskočil na centr, který vyslal Štěpán Langer, a hlavičkou se snažil zamířit k pravé tyči. Míč však nasměroval mimo branku. O tři minuty později pak Daniel Vašulín zahodil tutovku. V malém vápně dostal možnost dorážky, ale míč napálil pouze do levé tyče!

Pohříchu více velkých šancí nám zápas nenabídl. A přes několik malých závarů v obou šestnáctkách zápas končí bezbrankovou plichtou.

Zajímavosti tohoto mače

Prohlášení před zápasem, že oproti předchozímu kolu změní (a zlepší) úplně vše, zaznívala z obou táborů. To se rozhodně nepovedlo. Pikanterií, ke které nakonec nedošlo, byla možnost bratrského souboje. Za Hradec Králové nastupuje známější Lukáš Juliš, za Sigmu pak jeho mladší bratr Petr. Oba bratři jsou útočníci, takže by sice nedocházelo k jejich přímým soubojům na hřišti. Ale jistě by bylo zajímavé porovnat jejich výkony, co se týče útočných snah. A tak, jak nám zápas nenabídl nic z fotbalové krásy, a nepřinesl nic vzrušujícího, tak nakonec nedošlo ani k souboji bratrů.

Druhá zajímavost se týkala brankářů. Kromě premiéry gólmana Stoppena je třeba připomenout i fakt, že branku Olomouce hájí další prvoligový novic – Adam Zadražil. Ten ve svém druhém utkání F:L vychytal svou první nulu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz