Hlavní obsah
Sport

Bitva Slavie v Liberci: Lingr je platnější z lavičky, Masopust zaujal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Čtvrté jarní venkovní utkání, třetí ztráta. Slávisté podali na jaře pravděpodobně svůj nejlepší výkon mimo Fortuna Arénu, přesto ze hřiště Slovanu Liberec odjeli jen s bodem za remízu 2:2.

Článek

Pod výsledek se samozřejmě podepsala červená karta Petera Olayinky, roli hrála opět i prokaučovaná první půle. Po výměně stran slávisté zabrali, na rozdíl od zápasu s Plzní to ale nestačilo.

Lingr je žolík

Netřeba každý týden psát o pramalém přínosu Stanislava Tecla, který vždy uběhá 55 minut, aby do hry mohl přijít Mick van Buren. V Liberci se vedle Tecla ze hřiště vytratil i Ondřej Lingr, hrdina posledního kola s Viktorií Plzeň (2:1). Ono se to ale trochu očekávalo.

Ať to může znít vůči Lingrovi sebevíce nevděčně, dlouhodobě se profiluje jako ideální žolík. Z 28 gólů od startu minulé sezóny jich hned 11 vstřelil v roli střídajícího hráče. 17 zásahů ze základní sestavy samozřejmě není zlé číslo, avšak Lingr od první minuty nemá takový vliv na hru a nedokáže tým tolik strhnout.

V Liberci se opět potvrdilo, že Lingr není klasická desítka typu Nicolaeho Stancia. Je to buldozer, který za každou cenu dostane míč do sítě a právě svou bojovností a zarputilou silou je platný na unavené obránce. Vymýšlení a provádění ofenzivních výpadů do čerstvé defenzivy každopádně není jeho nejsilnější stránka.

Pod Ještědem se reprezentační útočník pořádně nedostal do hry, Christos Zafeiris ho po pár minutách na hřišti zastínil. Lingr často působí na podhrotu zmateně, jako by nevěděl, co má na této pozici hledat. Pokud Jindřich Trpišovský hodlá van Burena využívat z lavičky a Václava Jurečku z neznámých důvodů odepsal, mohl by Lingra posunout do útoku. Tam by mu to mohlo vyhovovat i od úvodní minuty, lítal by kolem obránců a s jeho citem pro výběr místa by určitě byl i gólový. Vždyť s postem hrota již má zkušenosti.

Masopust konečně bek?

Velmi povedený jarní debut v základní sestavě si odbyl Lukáš Masopust. V první řadě byl u úvodní trefy Slavie, když prokázal zkušenosti se čtením hry Petra Ševčíka. Naběhl si, převzal míč a poslal ho do vápna. Vypadalo to jednoduše, protože šlo o zažitý automatismus mezi parťáky, kteří se dobře znají.

Masopust ve srovnání s Douděrou zvládal na jedničku i defenzivní situace. Slavia hrála konečně s opravdovým bekem, byť Masopust je pouze alternativou, jelikož když zde nastupuje pravidelně, začíná kupit chyby. Zvládal hlavičkové souboje, když bylo třeba zachovat klid a pohodlně rozehrát, udělal to. Pro Trpišovského příjemný signál do budoucna, tak hlavně aby drželo zdraví.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz