Hlavní obsah
Sport

Bitva zelenobílých a Jablonec v centru požáru bez snahy jej hasit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

V nejvyšší soutěži na sebe narazí v posledním nedělním zápase 12. kola Jablonec a Bohemians. Jedná se o souboj zelenobílých mužstev. Oba mančafty totiž vyznávají právě tyto dvě barvy.

Článek

Čeká se pikantní souboj na těžkém terénu a ve velmi večerním mrazivém a deštivém počasí. Je tak trochu nepochopitelné zjištění, že nejlevnější cena lístku se na tento zápas na jabloneckou Střelnici vyšplhala až na 400 korun. Je ale i možné, že část peněz půjde na dobrou věc, a to do projektu – Jablonec hasičům! Uvidíme, kolik fanoušků si najde cestu do jabloneckých ochozů. Vršovičtí Klokani můžou mít klidně v Jablonci domácí kulisu. Dá se očekávat, že opět dorazí ve velmi hojném počtu i přes vyšší cenu vstupného a nevlídné říjnové počasí.

Klokanům se proti Jablonci docela daří

Bohemce se proti Jablonci v posledních letech docela daří. V posledních deseti ligových zápasech je dokázala klokaní armáda čtyřikrát porazit, třikrát remizovat a třikrát prohrát. V loňské sezóně potom Klokani vyhráli oba vzájemné duely, a to rozdílem třídy (venku 3:0, doma 4:1). Forma obou týmů je sice teď docela podobná, ale v tabulce je od sebe dělí šest míst a šest bodů. Bohemka je přesně ve středu tabulky se 14 body a Jablonec se krčí až na 14. místě s 8 body.

Souboj zelenobílých družstev má podle sázkových kanceláří ale přesto mírného favorita, a to v domácím Jablonci. Dá se tedy očekávat velmi vyrovnaný souboj, který může rozhodnout jedna osudová chyba v obraně.

Jablonec hasičům! Zvýšená cena vstupenek

Při utkání Jablonce s Klokany je nachystaný oblíbený projekt – Jablonec hasičům! Tento projekt vznikl již v roce 2015. Jedná se o veřejné poděkování všem profesionálním a dobrovolným hasičům v tomto regionu. Hlavně za jejich velkou obětavost a náročnost pro zdejší obyvatelstvo.

Trochu příznačně by se jejich schopnosti hodily i fotbalovému týmu, který v dosavadních 11 zápasech získal pouze 8 bodů, a má nejvyšší čas začít s hašením požáru, který na začátku sezóny rozpoutali a jenž doteď zuří bez jakékoliv kontroly.

I možná proto se ceny vstupenek na toto utkání pohybují od 400 do 1500 korun. Zápas totiž není v žádném případě nikterak rizikový, aby se cena lístků takto uměle vyšponovala. Budeme tedy věřit, že nejde o variantu jen uměle navýšit cenu pro diváky, ale, že jdou vybrané peníze ze vstupenek opravdu na dobrou věc a na zmiňovaný projekt – Jablonec hasičům!

Kdyby tomu tak nebylo, byl by to velký faul na všechny diváky. Protože jak sami všichni víme, zrovna do Jablonce se fanoušci na domácí fotbal opravdu nehrnou. Celkově Liberecký kraj má v návštěvnosti na fotbalových stadionech dlouholetý problém. Fanoušci jednoduše nechodí, ani na Jablonec, ani do Liberce.

Nešťastné je také přeložení hracího času. Z nedělní patnácté hodiny na večerní 18 hodinu. V Jablonci už bude v té době panovat opravdu mrazivé počasí a teploměr se bude blížit k nule. Necháme se překvapit, kolik věrných fanoušků se odhodlá jít na tento mrazivý duel. Kolem třech tisícovek diváků, více bych nehádal.

Souboj zelenobílých a jejich rozdíly

Obrovský rozdíl je v tom, že v podstatě hosté z Vršovic dokáží z minima vytěžit maximum. Jablonec i Bohemians vstřelil ve Fortuna lize shodně pouhých 10 branek. Klokani mají však o šest bodů více za dvě vydřená venkovní vítězství 1:0 v Pardubicích i Liberci. V těch zápasech doslova čaroval gólman Bohemky Michal Reichl, který po návratu Martina Jedličky sedí na lavičce Bohemians, a kryje mu záda. Právě brankář může souboj zelenobílých družin rozseknout a vychytat svému týmu tížené a potřebné vítězství. Bude zářit domácí Jan Hanuš či hostující Martina Jedlička?

Zápas by měl pískat jako hlavní rozhodčí Jan Všetečka a VAR bude mít na starost Marek Radina. Zápas se odehraje v neděli 22. října od 18:00.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz