Hlavní obsah

Bohemka nebyla schopná využít herní převahu a hosté z Boleslavi tak trestali

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Žongl - Jindřich Jager

Nedělní program 12. kola Chance Ligy odstartoval souboj Bohemians s Mladou Boleslaví. Ta si z Ďolíčku odvezla remízu 2:2, kterou domácím zajistil až v nastavení dorážkou po neproměněné penaltě Júsuf.

Článek

Klokani naposledy zvítězili před svými fanoušky hned v úvodním kole, v němž zdolali ostravský Baník.

Nedělní brzký odpolední termín přilákal do Ďolíčku velmi slušnou návštěvu. Ohlášených 5 689 diváků bylo paradoxně více než na nedávné derby se Slavií. Domácí opět vsadili na čtyřobráncové rozestavení, které jim přineslo úspěch v posledním zápase v Olomouci. Mladoboleslavští zase chtěli uhájit ligovou venkovní neporazitelnost, která je provázela od příchodu kouče Andrease Brännströma.

Po slavnostním nástupu, kterého se účastnili otcové a děti hráčů Bohemians, začali domácí náporem. Hned v úvodu měl dobrou příležitost Pleštil. Ten zakončoval po individuální akci už z ostrého úhlu a neprostřelil brankáře Trmala. Stejný hráč se později dostal do ještě větší šance. V pokutovém území mu přiťukl balón na hlavu Kadlec, ovšem úspěšnější byl opět Trmal, jenž vytěsnil hrací předmět nad břevno.

Ve 39. minutě tak udeřili z ojedinělého brejku hosté. Ti si vystačili v podstatě ve dvou lidech. Lukáš Mašek nejprve udržel na útočné polovině míč, který rozdal doleva pro Kušeje. Následně si naběhl před bránu, kam mu Kušej adresoval skvělý přízemní centr a Mašek ho ve skluzu uklidil do sítě.

Domácí po změně stran dvakrát dotáhli. Bod trefil v nastavení Júsuf

Kouč Bohemians Veselý udělal o poločasové přestávce hned tři změny. Stáhl například i Pleštila, který měl v úvodním dějství největší šance svého týmu. Očekávaný tlak zelenobílých se po přestávce nejprve nekonal. V 65. minutě se však hezky zaplněný Ďolíček mohl radovat. Střídající Čermák vyslal na pravém křídle dopředu Drchala. Ten poslal do šestnáctky nízký centr, který umístil za záda Trmala další poločasový žolík Vladimír Zeman.

Povzbuzení domácí se pak konečně nadechli k náporu. Trmal měl co dělat, aby vytěsnil míč po Zemanově tečovaném centru. Mladoboleslavský gólman svůj tým podržel také při standardce Kovaříka, po níž dobře hlavičkoval Čermák.

Když byli klokani v nejlepším a zdálo se, že by mohli obrat dokonat, přišla nepřehledná situace v jejich šestnáctce. Po ní sudí Szikszay nejprve přerušil hru pro ruku útočícího Pulkraba. Následně byl povolán k videu a po konzultaci s kolegy u VAR naopak nařídil pokutový kop za hraní rukou bránícího Hybše. A penaltu s přehledem proměnil Patrik Vydra.

Když už to vypadalo, že Bohemce nepomůže odvrátit další domácí nezdar ani avizované šestiminutové nastavení, dotkl se míče paží v pokutovém území také hostující obránce Kostka. Júsuf sice z penaltového puntíku Trmala nepřekonal, ale gólman Středočechů balón vyrazil příhodně pro bahrajnského útočníka, který z dorážky složil reparát – 2:2.

Z bodu nebyl nadšený ani jeden tým

V Ďolíčku tak bylo k vidění zajímavé fotbalové odpoledne. Souboj dvou celků z druhé poloviny tabulky rozhodně nenudil. S remízou ale nebyl úplně spokojen nikdo. Trenér Mladé Boleslavi Andreas Brännström litoval, že jeho svěřenci ztratili vedení v samotném závěru. Bohemians zase toužili po domácí výhře, na kterou čekají od úvodního kola. Žehrat mohli především na nevyužitou herní převahu v prvním poločase. Místo toho, aby vedli – a možná i o více než jeden gól – tak inkasovali z ojedinělé akce soupeře a museli tak po změně stran pracně dotahovat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz