Hlavní obsah
Sport

Bohemka představila první zimní posilu. Do Ďolíčku přichází Ristovski

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Martin Adamec - se svolením autora

První den nového roku a první posila. Je jím makedonský útočník Milan Ristovski, který přichází na přestup ze slovenské Trnavy. Kouč Jaroslav Veselý měl Ristovskiho v hledáčku už na podzim a dnes se vše stvrdilo podpisem smlouvy.

Článek

Pětadvacetiletý makedonský reprezentant by měl vylepšit konkurenci v útoku a hlavně pomoci Bohemce se střílením gólů. V letošním ročníku jsou borci z Ďolíčku v tomto směru nejhorší z celé Fortuna ligy.

Stálice reprezentace i start na Euru

V kádru Bohemians je Ristovski teprve druhým cizincem. Odehrál pár minut za Makedonii na závěrečném šampionátu na EURO 2020. Je stálým reprezentantem své země, za níž odehrál desítky zápasů, jak v kvalifikacích, tak v lize národů. V seniorské reprezentaci vstřelil dvě branky. Dříve působil i v mládežnických kategoriích. Za Trnavu si několikrát zahrál i Konferenční ligu. Není to sice žádný vyslovený střelec, ale u Botiče ho měl trenér Jaroslav Veselý vytipovaného již několik měsíců.

Podepsal víceletou smlouvu a k týmu se připojí příští týden

První lednový den podepsal Ristovski s vedením Bohemians víceletou smlouvu. Vytáhlý makedonský útočník se ke kádru připojí až příští týden a to z rodinných důvodů. Klokani začínají přípravu již ve čtvrtek 4. ledna a tento den je čekají hned kondiční testy na FTVS.

Novou posilu si budou moci fanoušci klokanů omrknout na zimní Tipsport lize, kterého se jako každý rok účastní. Začínají 13. ledna v Horních Počernicích proti Pardubicím a poté sehrají duel na půdě Vlašimi ve středu 17. ledna. Poslední duel je na programu o tři dny později v Počernicích proti Viktorii Žižkov. Bohemka je obhájce prvenství Tipsport ligy z minulého ročníku.

Poslední dva roky Ristovski příliš nepálí

Za poslední dva ročníky v dresu Trnavy odehrál Milan Ristovski jednačtyřicet zápasů a vstřelil pouhé tři branky. Do posledních šesti duelů nenastoupil ani na minutu. Klokani vstřelili v devatenácti zápasech v nejvyšší soutěži pouze patnáct gólů. Bude mít celé jaro na to, dokázat, že právě on bude tím pravým útočníkem pro ofenzivní manévry Bohemians a vykopat s nimi co nejlepší umístění v tabulce.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz