Hlavní obsah
Sport

Chorý o rok déle? Valenta má po sezóně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Ligový fotbal na chvíli utichl, ale v Plzni se neustále něco děje. Tomáš Chorý, který má výbornou formu a je důležitý pro svůj klub, odjel na reprezentační sraz.

Článek

Ještě předtím ale začaly diskuze, že po návratu ho čeká vylepšená smlouva. Matěj Valenta si na jaře do míče nekopne. Na tréninku se mu podlomilo koleno, musel na operaci menisku a přijde o zbytek sezóny.

Hra na hraně možností, dostane novou smlouvu?

Ve 25. kole Fortuna ligy odehrála Plzeň utkání v Jablonci, kde vyhrála 2:1. Tomáš Chorý, který dal gól a na jeden přihrál, v zápase potvrdil svou formu. Nebyl by to ale on, kdyby neudělal něco, za co by ho lidi kritizovali. Kontroverzní faul na Černáka, kterému měl plzeňský střelec prošlápnout nohu, řeší fanoušci. Z opakovaných záběrů jde vidět, že záložníka Jablonce nezasáhl naplno. Červenou kartu rozhodčí neudělil správně. Podobných incidentů je ve spoustě zápasů hodně, takže se nejednalo o ojedinělou situaci. Chorý se netají informací, že jde až na hranici možností. Na svém kontě toho má několik, přesto s ním klub chce prodloužit smlouvu a udržet si ho o rok déle.

Chorý by měl být domluven na novém kontraktu, díky kterému bude oblékat plzeňský dres do 30. června 2026. S novou smlouvou se mu cesta do zahraničí nevylučuje. Poslední zájemce, který se o plzeňského útočníka intenzivně zajímal, byl maďarský Ferencváros. Tento transfer se ani zdaleka nepřibližoval ke zdárnému konci a nic z toho nebylo. Ač hodně kritizovaný, hráč Viktorie Plzeň je v klubu spokojený.

Trable – konec sezóny pro záložníka Valentu

Matěj Valenta přestoupil spolu s Lukášem Červem do Plzně výměnným obchodem za Jindřicha Staňka. Oba dva se uvedli dobře, ovšem lépe je na tom Červ, který si vybojoval místo v základní jedenáctce. Valenta nastupuje jako střídající hráč. Je fakt, že v Plzni je ve středu pole velká konkurence. Proti Spartě zahrál celý zápas, který se mu vydařil. Minulý ročník hostoval ve Slovácku, kde nebyl zrovna výrazný. I tak mu Martin Svědík dával velké množství minut na hřišti.

Momentálně je Matěj Valenta po operaci menisku. Odhad na rekonvalescenci doktoři vypočítali na dva až tři měsíce a je jasné, že záložník Plzně přijde o zbytek sezóny. Vážné zranění přišlo z ničeho nic. Při tréninku před odvetou se Servette se mu podlomilo koleno. Na jeho post má lodivod Koubek zastoupení a toto zranění nijak neovlivní složení Západočechů v dalších zápasech.

David Weihrauch

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Matěj Valenta

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz