Hlavní obsah
Sport

Dává přestup Vindahla do Glasgow smysl? Celtic se má zajímat o Hladkého či brankáře Atlética Madrid

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lukáš Loužecký/Zongl

Slavný skotský celek Celtic FC se musel v letošním roce smířit s koncem kariéry legendárního anglického brankáře Joea Harta. Najít za něj náhradu je jednou z hlavních priorit klubu. Může se jím stát gólman pražské Sparty?

Článek

Legenda Joe Hart

Joe Hart si během své bohaté kariéry zahrál v Manchester City, Turínu či Birmingham City. Mezi nejvýznamnější angažmá ovšem určitě patří i to ve Skotsku. V anglické reprezentaci odchytal 75 zápasů. Vyhrál Premier League i FA Cup ( Manchesterem City), třikrát za sebou i Scottish Premiership. Na svém kontě má i řadu individuálních ocenění jako Zlatou rukavici Barclays, brankáře sezony Premier League či výkon sezóny v Manchesteru City.

Dává smysl přestup Vindahla do Celticu?

Tolik k pochopení toho, s jak velkou legendou se musel Celtic rozloučit. Nahradit ji nebude vůbec jednoduché, na daném hráči navíc bude ležet velká tíha a očekávání. Už nějaký čas se přitom spekuluje o tom, že jedním z hlavních kandidátů by mohl být brankář Sparty Praha Peter Vindahl. Zájem o něj má být hodně intenzivní.

Sparta ovšem svojí jedničku nechce jen tak lehce pustit. V rámci obranné fáze už odešel kapitán a lídr Ladislav Krejčí, velký zájem je i o Martina Vitíka. Když by letenský klub měl přijít rovněž o strážce svatyně, nemuselo by se mu to vyplatit. Tím spíše před takto důležitou sezonou, kdy vítěz domácí Chance Ligy postoupí rovnou do základní skupiny Ligy Mistrů.

Sparta nemá náhradu

Klub Daniela Křetínského navíc ve svých řadách momentálně nemá dostatečnou náhradu. Vojtěch Vorel určitě není špatný brankář, ale nedostával příliš mnoho příležitosti. Na tým kvalit Sparty je to za mě navíc málo. Sehnat už poměrně narychlo nového brankáře a zabudovat ho krátce před sezonou do týmu je až moc riskantní.

Kvality Petera Vindahla ostatně oceňují i na Letné, měla na něj být nasazena hodně vysoká cenovka sahající až k téměř 240 miliónům korun. Hodně samozřejmě bude záležet také na samotném hráči, zda bude chtít na Letné zůstat. Když by to totiž zatvrzele odmítal, asi by nemělo smysl s ním bojovat.

Celtic má ovšem další možnosti, které pro něj mohou být na první pohled zajímavější. Ať už ekonomicky či teoreticky i kvalitativně. Kanál Celtic Chronicles například píše o gólmanovi Atletika Madrid Moldovanovi. Ten přišel do španělského klubu teprve v lednu z Rapidu Bukurešť a nyní vyjádřil touhu opustit madridský tým. Není v něm spokojený a sám tak vlastně vyzývá ostatní celky k projevení zájmu o jeho osobu.

A skloňuje se i jméno aktuálně volného českého brankáře Václava Hladkého. Ten v minulé sezoně vychytal Ipswichi postup do Premier League, přesto mu nebyla prodloužena smlouva. Vzhledem k věku by to nebyla posila na dlouhé roky, ale kvality i ve svých třiatřiceti letech rozhodně má. Navíc by to Celtic vyšlo podstatně levněji. Zkušenosti z velice kvalitní Championship určitě nejsou k zahození.

Vzhledem k nastřelené cenovce i dalším možnostem skotského klubu si nemyslím, že Peter Vindahl Spartu v tomto přestupním období opustí. A pro letenský tým to bude jedině dobře. Vlastně mi ten přestup nedává smysl ani pro jednu stranu – Spartu ani Celtic.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz