Hlavní obsah
Sport

Děravá obrana Brna. Hašek má body za upřímnost a trable s marodkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Pixabay

Zbrojovce se nepovedlo bodově navázat na minulý úspěšný domácí zápas s Pardubicemi. Do duelu na severu Čech šel Haškův výběr s pouze čtyřmi hráči do pole sedící na lavičce a obránce mezi nimi nebyl.

Článek

Utkání na severu Čech se neslo v nádechu sousedů v tabulce, kdy mohl vítěz poskočit do prostřední skupiny. Brněnský autobus však přijel do Liberce značně prořídlý o hráče na střídání. Pouze pět hráčů sedělo na lavici náhradníků z toho jeden brankář a čtyři ofensivně ladění fotbalisté, do obrany však nikdo. Zápas začal v opatrnějším tempu. Zhruba od desáté minuty však začalo mužstvo trenéra Kozla nabírat na síle a šance střídala šanci. Červenobílá obrana byla všude pozdě, špatně nabírala domácí hráče, prohrávala souboje a málo se nabízela při rozehrávce. Při prvním inkasované gólu vázla i komunikace.

Dopředu se také nedařilo, Řezníček a Musa Alli byli většinou na vše sami a nebyli dostatečně doplňováni. První dějství bylo plně v režii Liberce a podle toho také skončilo s rozdílem tří branek. Ve druhém poločase se klání v podstatě už jenom dohrávalo. Lodivod Hašek už do něj pošetřil i nejlepšího střelce Řezníčka. Platonický tlak Brňanů vedl jenom ke korekci skóre, když si pár minut před koncem vstřelil vlastňák domácí Rondić.

Nejupřímnější trenér v lize

Hašek mluvil v bezprostředním pozápasovém rozhovoru na ligové poměry hodně otevřeně. Na adresu porážky jeho týmu a střídání hráče s číslem 37 na dresu již o poločase sdělil: „Nemůžeme vykrvácet v bitvě, která byla ztracená. Proto šel dolů nejlepší ligový střelec Řezníček.“„Je to jedna bitva, ne válka. A tahle válka bude mít další bitvy.“ Tím prakticky vysvětlil, že už po prvním poločase počítal s porážkou a již s tak osekaným kádrem potřeboval pošetřit síly na středeční utkání. V minulosti takhle určitě uvažoval kdejaký kouč i na elitní české scéně, ale málo který to řekl takhle na přímo do televize. U brněnských fanoušků tak 53letý lodivod získal kredit za otevřenost, na kterou nebyli u jeho předchůdce Dostálka vůbec zvyklý.

Absencí je příliš mnoho

Do souboje v Liberci chybělo Zbrojovce devět hráčů. Nejvíce chybějí a budou ještě v nejbližších kolech chybět hráči z obranné řady především stopeři. Zraněný je Šural a Endl. Vykartoval se Hlavica a Štěrba odcházel ze hřiště nejspíš také zraněný. Jediný, kdo do příštího domácího veledůležitého duelu s Českými Budějovicemi zbyl do středu defensivy je Tijany. Zmíněné absence jsou velký problém, protože především obránci nepůsobili v zápase pod Ještědem vůbec dobře. Na post středního obránce by ještě mohl nastoupit krajní bek Hrabina, jenž už loni ve druhé lize na této pozici zaskakoval.

Konkurenti naplno bodovali

Téměř všichni nejvíce pravděpodobní účastníci do skupiny o udržení získaly někdy i trochu překvapivě 3 body. Jako o překvapivých a nečekaných výhrách se dá určitě mluvit o vítězství Teplic na Hané a drtivé porážce Jablonce v Budějovicích.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz