Hlavní obsah

Dukla prohrála v Olomouci. Pohrdla i velkou výhodou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lukáš Loužecký/Žongl

Pražská Dukla prohrála další zápas, tentokrát v Olomouci. Prozatím se nachází na třináctém místě, jednoznačně by ovšem měla rychle začít bodovat. Sestupové příčky jsou totiž velice blízko.

Článek

Dukla blízko sestupové pozice

Jen díky skóre je před Pardubicemi, ve větší krizi už jsou jen Teplice a České Budějovice. Vedení Dukly asi muselo tak trochu předpokládat, že to bude mít klub z Julisky v lize hodně těžké. Konkurence je velká, řada týmů poměrně významně posilovala. Dukla už si připsala dvě výhry a jednu remízu, v zatím posledním víkendovém kole ovšem prohrála v Olomouci.

Dopředu bylo jasné, že to tady nebude mít pražský klub vůbec lehké. Sigma zatím předvádí poměrně stabilní výsledky, díky nimž se po předcházejícím zápase nachází na 5. místě tabulky. Svými zásahy je tam poslal zejména útočník Jan Kliment, který se nachází na čele tabulky střelců. A dvakrát se trefil i tentokrát.

V 1. minutě gól a nevyužitá přesilovka

Dukla dostala gól už v první minutě, což je vždycky velký průšvih. Bohužel doplatila na sérii špatných odkopů, které Olomouc vesele sbírala. V danou chvíli byla vidět určitá nekvalita a neochota dostat se z vlastní půle trochu konstruktivněji. Nutno ovšem podotknout, že Olomouc dobře presovala.

Velice brzy dostal tým Petra Rady naději na obrat. Už v 6. minutě byl totiž vyloučen olomoucký Dohnálek a tím se otevřela pro pražský tým určitá vrátka. Bohužel je nedokázala využít a navíc se na konci prvního poločasu nechal Lichý rovněž vyloučit. V přesilové hře se hráči Petra Rady nedostávali ani do nějakých významných šancí. Jakoby snad hosté nechtěli vyrovnat.

Když už prohrávám a navíc jeden ze soupeřů dostal červenou kartu, dávám si sakra velký pozor, abych rovněž neudělal nějaký podobný prohřešek. Třiadvacetiletý slovenský hráč Filip Lichý ho bohužel udělal. A tím sebral svému týmu výhodu a vlastně i šanci na nějaký bodový zisk.

V 59. minutě druhé půle vstřelil Kliment druhý gól (zastaví ho někdo?) a bylo vymalováno. Vyrovnat dvoubrankovou ztrátu je pro tým kvalit Dukly takřka nadlidský výkon. Přesto se mu nakonec povedlo dát alespoň jeden zásah. A při prohře je vlastně více důležité kdo ho dal, než že vůbec padl.

Konečně se trefil Řezníček. Bude hlavním střelcem Dukly?

Trefil se totiž ostrostřelec Jakub Řezníček. Posila z Brna, od níž si trenér Petr Rada určitě slibuje, že bude do budoucích zápasů oním hlavním gólostrojem. Ostatně má velice blízko ke vstupu do klubu ligových kanonýrů. I když už je mu šestatřicet let, stále to v noze má.

Do zápasu přitom nastoupil až v 60. minutě. Je otázkou, jestli by neměl být už v základní sestavě a snažit se prosadit od začátku. Pro blaho Dukly ovšem doufám, že tímto zásahem odšpuntoval lepší zítřky a další góly v dresu Dukly. Jeho nový tým je totiž opravdu hodně potřebuje.

Duklu čekají zápasy, v nichž musí bodovat

V dalších třech ligových zápasech má přitom poměrně hratelné soupeře, s nimiž potřebuje bodovat. Nejdříve doma přivítá Liberec, který je sice hodně ambiciózní, zatím mu to ovšem příliš nevychází. V posledních třech zápasech nevyhrál, naposledy doma remizoval s Bohemkou.

Další dvě utkání potom svede se soupeři, kteří se nacházejí jen kousek od ní. Teplice ani Pardubice rovněž nemají příliš dobrý vstup do ligové soutěže a pohybují se dokonce ještě pod Duklou. A s kým jiným by už měli fotbalisté nováčka bodovat?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz