Hlavní obsah
Sport

Dukla ukázala, že umí v Chance Lize vyhrávat. Nyní ji ovšem čeká výjezd na Spartu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: wikimedia commons CC BY-SA 4.0 Cloudz679

Dukla Praha si připsala první prvoligovou výhru po svém návratu do nejvyšší soutěže. Bude moci konkurovat dalším týmům a dokáže se udržet v Chance Lize?

Článek

Už v úvodním zápase s Viktorií Plzeň bylo v některých částech hry vidět, že Dukla rozhodně chce bojovat. I když proti takto silnému soupeři to samozřejmě měla velice těžké. Navíc se dopouštěla zbytečných chyb,  které potvrzovaly na 1. ligu trochu méně dobře připravený kádr.

Posil není tolik, přesto se Dukla prezentuje zajímavě

Nebudeme si nic nalhávat. Tým zrovna výrazně neposílil, což vidí i hlavní představitelé Dukly. Údajně na Julisku nikdo moc nechce, i když by vzhledem k poloze mohla být atraktivním působištěm. Sám to vlastně také moc nechápu, ale třeba se ještě nějaké zajímavé posily dočkáme.

Až utkání s klokanama vlastně mělo ukázat, jak na tom ve skutečnosti Dukla je. Přeci jen se jedná o daleko srovnatelnějšího konkurenta, který by mohl bojovat v podobné části tabulky. Celek Petra Rady se od začátku tlačil dopředu a působil opravdu sympaticky.

Další zbytečná chyba, naštěstí hned dvě na druhé straně

Bohužel opět doplatil na vlastní chybu, když se ve 23. minutě nechal po nešťastném faulu vyloučit Matějka. Rozhodně jeden z nejdůležitějších útočných hráčů, který byl do té doby na hřišti vidět v daleko lepším světle. Jasně, nebyl to vyloženě úmysl, spíše nešikovnost. Těch různých chyb a přešlapů už je ovšem za dva zápasy dost a Dukla bude muset na podobných věcech hodně zapracovat. Do budoucna by ji totiž klidně mohly dovést až do bojů o udržení.

Nutno ovšem podotknout, že se domácí s celou situací vypořádali skvěle.  Do konce poločasu udrželi bezbrankový stav, ve druhém jim navíc napomohl svou chybou jeden z nejzkušenějších hráčů Bohemky Martin Dostál. Ten se nechal rovněž vyloučit a síly na hřišti tak byly vyrovnány. A aby toho nebylo málo, nevyznamenal se ani brankář Reichl, který pustil hodně laciný gól.

Může být Hruška brankářskou oporou? Peterka v obraně jednoznačně

Nebudeme si tak nic nalhávat, klokani měli všechny trumfy ve vlastních rukách. Výhru Dukle tak trochu darovali. I přesto si zaslouží hráči prvoligového nováčka pochvalu. Pro někoho možná překvapivě dobře zachytal brankář Hruška, který je mnohými podceňován. V tomto zápase ovšem jednoznačně ukázal své kvality, když za svá záda nepustil ani jednu branku.

Zásadním hráčem je ovšem pro Duklu hlavně obránce a kapitán Jan Peterka. I když občas udělá nějakou tu chybku, dokáže jí stokrát napravit. Veskrze působí spolehlivě a je správným lídrem defensivní řady. Ostatní hráči mohou vyvolávat tak trochu rozpačité dojmy. Někdy dokáží předvést zajímavé kousky, jindy dost zbytečně propadnou.

Nějaké ty posily by to prostě určitě chtělo. Vlastně skoro do všech řad. Tvořivého záložníka, jehož sehnat ovšem nebude tak jednoduché. Typického střelce, který bude pálit branky. Ale i dalšího obránce, i když na tomto postu je na tom za mě Dukla možná nejlépe.

Výjezd na Spartu bude hodně těžký

V příštím kole čeká tým Petra Rady jedno z nejtěžších utkání. Ačkoliv ho nechci nijak podceňovat, nevěřím v nějaké body z Letné. Přesto mohou být podobná utkání důležitá v oblasti získávání posil, ale rovněž i  zkušeností. Skvělí útoční hráči prověří Jan Peterku i jeho kolegy v obraně. A brankář Hruška se bude muset opět činit, aby nedostal velký počet zásahů do svojí sítě.

Bude rovněž zajímavé sledovat, kolik fanoušků Dukly dorazí na Spartu. Je to přeci jen první venkovní zápas, v němž nebudou muset fanoušci vyjíždět mimo Prahu. Na vlastní stadion zatím chodí ve velice slušných počtech. Zopakují to i v případě prestižního utkání na Spartě?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz