Hlavní obsah

Důležité tři body před repre pauzou! Bohemce pomohlo i brzké Klimentovo vyloučení

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lukáš Loužecký/Žongl

Klokani složili důležitý reparát po odevzdaném derby se Slavií. Z Olomouce, která přitom byla povzbuzena triumfem na Spartě, si odvezli výhru 3:1. Duel hodně ovlivnila už v 9. minutě udělená červená karta pro domácího kanonýra Klimenta.

Článek

Bohemka následnou přesilovku dvakrát využila krátce před přestávkou, a byť se po změně stran místy musela třást, body si už z Hané odvezla všechny.

ZÁPAS OVLIVNIL KURIÓZNÍ ZÁSAH VAR

Utkání bylo ovlivněno brzkým vyloučením nejlepšího ligového střelce Jana Klimenta. Ten uhodil loktem hostujícího obránce Vondru, což sudí Hocek na hřišti přehlédl. Následný zásah VAR byl na místě. Co však bylo neobvyklé, že intervence přišla až po několika přerušeních. Až pak byl hlavní rozhodčí povolán k monitoru a ukázal Klimentovi červenou kartu.

KLOKANI VYUŽILI PŘESILOVKU V ZÁVĚRU POLOČASU. PŘED TÍM JE PODRŽEL FRÜHWALD

Bohemka tak hrála dlouhou přesilovku. Už jednou se však v této sezóně v podobné situaci spálila. Konkrétně v pražském derby na Dukle. A zprvu to v početní výhodě drhlo také v neděli. Sigma totiž byla i v deseti nějakou dobu nebezpečnější a své umění fanouškům konečně naplno ukázal i brankář Tomáš Frühwald. Na klokaní poměry nákladná posila nejprve parádně vyrazila přímý kop Zorvana z hranice šestnáctky. O chvilku později pak Frühwald vytáhl také zakončení Mikulenky z prostoru penalty.

Závěr poločasu už přeci jen patřil celku od Botiče. Ve 37. minutě se dostal k odraženému míči Jan Matoušek, který zpoza šestnáctky zamířil po zemi přesně k tyči. Druhý hostující gól už byl klasický šatňák a opět u něj byl i Matoušek. Ten dostal netradičně na starost exekuce rohových kopů a po jednom z nich uklidil balón hlavou do sítě Júsuf Hilál.

PO ZMĚNĚ STRAN TO BYLO JEŠTĚ DRAMA

Nebyly by to klokani, aby si duel ve druhém poločase ještě nezkomplikovali. Proti oslabenému soupeři totiž začali hrát zbytečně pasivně a Olomouc si vytvořila tlak. Nahrála tomu i střídání. Zejména nahrazení Matouška Shejbalem bylo ryze defenzivní a hře zrovna neprospělo. V 69. minutě se domácím podařilo vstřelit zásluhou Mikulenky kontaktní gól. Bohemians se tak museli třást až téměř do konce. S blížícím se závěrem se ale obrana Hanáků stále více otevírala a hosté mohli podnikat rychlé brejky. V závěru po jednom z nich definitivně rozhodl střídající Václav Drchal.

PODRUHÉ ROZESTAVENÍ S OBRANNOU ČTYŘKOU A OPĚT TO SKONČILO VÝHROU

Trenér Jaroslav Veselý podruhé v sezóně upustil od svého oblíbeného rozestavení se třemi stopery a vsadil na klasickou obrannou čtyřku. V Karviné z toho bylo vítězství 2:1 a v neděli jeho tým uspěl venku také podruhé. Byť herně to i v přesilovce místy skřípalo.

Určitě nebude na škodu, pokud bude tým pracovat na této variantě i dál a využívat ji častěji. Už od loňské sezóny se totiž zdálo, že je herní styl Bohemky přečtený. A Veselý pro něj nemá vhodné hráče. V současnosti scházejí zejména vhodní krajní obránci, což je přitom při hře se třemi stopery dost důležitý prvek. Naopak slušných hráčů do zálohy a ofenzivy je v kádru poměrně dost.

Za vypíchnutí stojí také první gól Václava Drchala v sezóně. Ten přišel na trávník tentokrát jako žolík a trefou v závěru pečetil tříbodový zisk. Drchal dostával od startu ročníku dostatek prostoru, ovšem dosud neměl jako útočník na kontě jediný kanadský bod. Tak snad si trefou na Andrově stadionu zvedl sebevědomí a po reprezentační přestávce začne doručovat častěji.

Autor: Martin Augustin

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz