Hlavní obsah
Sport

Hradec Králové poprvé v sezoně porazil Sigmu. Ta vyhlíží konec sezony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl / Jager

V rámci ligové skupiny o Evropu se v královéhradeckých Malšovicích střetli momentální sousedi v tabulce se stejným bodovým ziskem. Domácí „Votroci“ přivítali Sigmu Olomouc a dal se tak očekávat vyrovnaný zápas.

Článek

Domácí tým měl za sebou závěr základní ligové části s pražskou Slavií, která skončila porážkou 1:2. Hostující tým z Hané sehrál derniéru základní části s konkurenční Spartou, a i v tomto případě zůstal bodový zisk snem.

Na vedoucí gól dokázal Hradec odpovědět

Během podzimní části se oba týmy střetly v Hradci Králové na začátku září a Olomouc potvrdila pozici jednoho z příjemných překvapení začínajícího ročníku. Z východu Čech si odvezl tým, tehdy ještě vedený Václavem Jílkem, všechny tři body za vítězství 3:1. Odveta se hrála na Hané v polovině února a přítomné diváky nikdo z aktérů brankou neohřál. Nyní se scéna opět vrátila do Hradce Králové, kde se v posledním kole základní části velmi trápila i pražská Slavia a diváci tak byli právem zvědaví, zda se k dobrému výkonu přidá i bodový zisk a třeba se dotáhne na Slovan Liberec.

Do zápasu však vstoupil jako aktivnější hostující tým, což korunoval ve 13. minutě. Obránce Jáchym Šíp uskutečnil nenápadný útočný výlet a ten zakončil povedenou hlavičkou, kterou překonal brankáře Zadražila. Domácí tým však dokázal na vedoucí branku velmi dobře reagovat. Kombinace Východočechů sice chvílemi vázla, ale ve 20. minutě jim pomohl rohový kop, jenž skončil vlastním gólem Juraje Chvátala. Po vyrovnávacím gólu se domácí tým častěji ukazoval před brankou soupeře a nechal zapomenout na smolný konec poločasu v zápase se Slavií. Tentokrát byl totiž naopak z říše snů. Dvě minely v obraně Olomouce vedly k tomu, že góly Horáka a Vašulína zajistily domácím před přestávkou dvoubrankové vedení. Rozpačitý hradecký vstup do zápasu byl zapomenut.

Domácí nepřipustili zdramatizování duelu

Na smolný závěr prvního poločasu zareagovala olomoucká lavička v čele s Jiřím Saňákem hned dvojitým střídáním. Obraz hry se však příliš nezměnil. Naopak v 53. minutě mohl přidat po centru Václava Pilaře další branku Jakub Klíma. Vzápětí museli Hanáci přežít další gólovou šanci Juliše. Domácí tým dění na hřišti v klidu kontroloval a stále se o nich muselo hovořit jako o aktivnějším týmu, přičemž povedené centry rozdával především zkušený odchovanec Václav Pilař. S postupujícím časem se však zápas dohrával v podstatě z povinnosti.

Sigma Olomouc sice dokázala nedávno způsobit jednu velice nepříjemnou ztrátu pražské Slavie, dění v souvislosti s tímto klubem je však na jaře sledováno především mimo hřiště a Sigma často bojuje sama se sebou. Potvrzují to nedávné ztráty s týmy bojujícími o záchranu. V domácím prostředí Sigma podlehla 0:2 Pardubicím a ani bod si nepřivezla ze hřiště Zlína. Za týden čeká oba soupeře odveta na Andrově stadionu v Olomouci. Ukáže v ní Hradec Králové lepší formu nebo Sigma opět dokáže, že fotbal nemá logiku?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz