Hlavní obsah
Sport

Ihattaren? Pokud ho Trpišovský zvládne, zvedne renomé celému českému fotbalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl/Jager

Tuzemské fotbalové vody bezpochyby rozdmýchal příchod bývalé nizozemské hvězdičky, která však nedokázala naplnit svůj potenciál. Jak velký může mít tento přestup dopad na celý ligový fotbal, či přímo pro samotou Slavii?

Článek

Pojďme rovnou k věci. Slavia příchodem Mohameda Ihattarena uzavřela geniální obchod. Vyjma samotné smlouvy s hráčem, která je však postavena z velké části na bonusech, nemá absolutně co ztratit. Ba naopak. Pokud bývalý elitní prospekt dokáže ve Slavii kariéru úspěšně restartovat, může to mít pozitivní vliv na celý český fotbal.

Životní výzva pro Trpišovského

Jak jsme již v minulosti mohli pozorovat, současný lodivod Pražanů má rád výzvy. Vzpomeňme například na příchod Michala Krmenčíka. Na něj však vyhlášený stratég nijak silně nezapůsobil. Když však působil v Liberci, zvládl silnou osobnost Milana Baroše i jako poměrně mladý a celkem nezkušený trenér. Nikdo však neměl tak pochybnou minulost a dar od boha, co se týče fotbalového umění, jako právě nizozemský záložník, nová akvizice sešívaných.

Z okruhu blízkých se však ozývá, že někdejší supertalent je připravený a chce podřídit návratu na fotbalové trávníky úplně všechno. Nutno přiznat, že pokud se nizozemec dokáže navrátit na fotbalovou úroveň, kterou disponoval v PSV, budeme se mít opravdu na co těšit. Cesta však bude dlouhá a poměrně klikatá.

Přestup rezonuje napříč Evropou

O přestup se logicky zajímají i nizozemská a některá evropská média. Slavia se tak i díky tomuto přestupu dostala do podvědomí dalšího okruhu fotbalových pozorovatelů z celé Evropy. Přitom sama se žádnému velkému riziku nevystavila. V případě selhání, se vina logicky snese na samotného hráče. Pokud však tato idea s restartem kariéry dosáhne zářných rozměrů, může to Slavii otevřít ve fotbalové Evropě mnoho dveří.

Slavia by se totiž ocitla v roli týmu, který se svými hráči umí pracovat a cenovky těch současných by se mohli násobně zvednout. Pokud navíc samotný Ihattaren bude hrát a bude hrát dobře, nejen, že na mě Slavie může vydělat obrovské peníze, může také zvednout sledovanost celého českého fotbalu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz