Hlavní obsah
Sport

Jablonec otočil zápas v Ďolíčku. Klokani litují zahozených šancí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Fotbalisté Jablonce vydolovali cenné tři body z horké půdy ve vršovickém Ďolíčku. S místními Bohemians sice rychle prohrávali po proměněné penaltě Júsufa, ovšem ještě do přestávky srovnal Hollý.

Článek

Po změně stran Severočeši nejprve přežili tutovky klokanů a sami pak udeřili Kanakimanou. Jeho trefa na 2:1 už byla vítězná.

Dobrý úvod domácích podtrhla penalta, Jablonec srovnal ze standardky

Hned v úvodu souboje dvou celků vyznávajících zelenobílé barvy museli domácí klokani vynuceně střídat. Zraněného pravého beka Martina Dostála nahradil Adam Kadlec. Vršovičtí přesto začali ve svém teritoriu náporem, který vyvrcholil penaltovým zákrokem Cedidly na Drchala. Sudí Nehasil nechal situaci původně být, ovšem po intervenci VAR se šel podívat na monitor. Mohl tak vidět, že hostující obránce zezadu brnkl o Drchalovu nohu a tím způsobil jeho pád. Následovala tedy penalta, kterou s přehledem proměnil Júsuf a Bohemians ve 14. minutě vedli.

Další trefu už domácí z povedeného úvodu nevytěžili a do hry se začal dostávat také Jablonec. Vyrovnání se svěřenci Luboše Kozla dočkali ve 35. minutě. Po standardní situaci Nebyly se dostal k hlavičce jeho slovenský krajan Dominik Hollý, který balón usměrnil do pravého horního rohu z pohledu nereagujícího brankáře Soukupa.

Hosté pak byli ve zbytku úvodního dějství lepší. Poslat do vedení je mohl Kanakimana, který udělal kličku vybíhajícímu Soukupovi. Jeho zakončení do prázdné brány však srazil skluzující Hybš. V závěru avizovaného nastavení pak ještě na druhé straně mířil těsně vedle vzdálenější tyče Matoušek.

Bohemka pálila šance a tak přišel trest

Po změně stran začali mnohem lépe klokani, kteří však nedokázali využít svých příležitostí. Nejprve vystihl Polidarovu rozehrávku Júsuf, který se hnal sám na Hanuše. Proti zkušenému jabloneckému brankáři ale neuspěl. O chvíli později běžel osamocen na bránu tentokrát Matoušek a domácí kotel mohl zblízka sledovat, jak zamířil jen vedle vzdálenější tyče.

Když pak ještě po přiťuknutí od Júsufa střílel vysoko nad Drchal, potvrdilo se otřepané pravidlo „nedáš – dostaneš.“  Bienvenue Kanakimana si narazil míč s ex-klokanem Puškáčem. Přes Hybše se prodral až před Soukupa a střelou, která se ještě odrazila do sítě od zadní tyče, otočil skóre na stranu Jablonce.

Domácí pak v úmorném vedru poslali do hry čerstvé síly a jejich nápor začal sílit v závěrečné čtvrthodině. Nejprve to zkoušel zajímavě jeden ze žolíků Novák, jenž se snažil z dálky překvapit Hanuše padáčkem pod břevno a gólman hostí měl co dělat, aby balón vytěsnil na roh. Po něm Ďolíček již poněkolikáté jen zklamaně vydechl. Do odraženého míče se opřel další střídající hráč Zeman a jeho volej se vytočil těsně vedle šibenice.

Obětavá jablonecká obrana pak dokázala několik dalších pokusů soupeřů zablokovat. Krátce před vypršením řádné hrací doby mohli hosté podtrhnout výsledek. Do brejku se vydalo duo Krulich – Štěpánek a druhý jmenovaný minul po nahrávce svého parťáka už opuštěnou bránu. V konečném součtu to ale tolik mrzet nemuselo. Vršovickým už totiž nepomohl k vyrovnání ani gólman Soukup, který se vydal do šestnáctky soupeře na poslední roh.

Jablonec dokázal zlomit nepříznivou sérii proti Bohemians, které porazil po šesti zápasech. Kozlův tým se v tabulce posunul do elitní pětky. Klokani naopak nepotvrdili výhru z Karviné a budou s nadějemi vyhlížet příští výjezd na hřiště trápících se Českých Budějovic.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz