Hlavní obsah
Sport

Jánošík spasil Bohemku. Karviná to na Ďolíčku neumí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

V sobotním večerním zápase 15. kola Fortuna ligy mezi Bohemians a Karvinou padla jen jedna branka. Branku vstřelil krásnou ranou do šibenice slovenský útočník Erik Prekop.

Článek

Zelenobílí porazili Karvinou v Ďolíčku už počtvrté za sebou a ve všech případech udrželi čisté konto. Tentokrát v brance Bohemians stál Martin Jedlička, který se před týdnem stal otcem. Přes velmi nekalé a deštivé počasí sledovalo bitvu v Ďolíčku přes čtyři tisíce fanoušků. I přes dlouhou cestu dorazilo i pár věrných skalních diváků z Karviné.

Svižný první poločas, ale bez regulérních gólů

Šancí poměrně hodně, ale ta produktivita

Utkání začalo ve třetí minutě krásnou kombinací klokanů a málem rozjásala Ďolíček! Prekop si narazil s Beranem a poté přihrál na okraj vápna Puškáčovi, který nabil Hálovi. Dělovka domácího záložníka však prosvištěla těsně nad břevnem. O pár vteřin později měla šanci i Karviná. Iván vystřelil na přední tyč a gólman Jedlička vyrazil míč na roh. V dalších dvou šancích Bohemians byl v prvním poločase velmi aktivní záložník Robert Hrubý, ale ani v jednom případě neuspěl. Ve 39. minutě zahrával rohový Hrubý a přesně našel hlavu Hály a míč směřující do sítě vyhlavičkoval jeden z obránců karvinských na další roh.

Na konci poločasu měla kopat Bohemka pokutový kop. Branka neplatila pro jasný ofsajd.

Ve 43. minutě se velmi agilně proti obraně hostů prosadil Prekop v pokutovém území. Byl jasně držen hostujícím Krčíkem a následně ještě přišlápnut dalším obráncem Čurmou. Zjevný a možná i dvojitý faul, však sudí Jan Machálek neodpískal. VAR také nereagoval a po pár vteřinách se hrálo dál. Velmi nepochopitelné.

V nastaveném čase Ďolíček rozjásala dorážka Davida Puškáče, ale stál v jasném ofsajdu a gól neplatil. Do šaten se šlo za stavu 0:0.

Druhý poločas skoro bez šancí, ale krásně rozhodl Prekop

Důrazný Prekop rozsekl bitvu nádhernou střelou za vápnem

V 52. minutě přišel rozhodující moment a jediný gól utkání. Velmi aktivní Erik Prekop dostal nepřesný míč od Vojtěcha Smrže, který nasměroval jen na obránce Slezanů Jiřího Fleišmana. Balón Prekop na Fleišmanovi vybojoval a za vápnem si navedl míč na levou nohu a nádherně vymetl šibenici. Gólman Dominik Holec se střelou pouze ohlédl. VAR se sudím Machálkem ještě komunikoval, zda se od Prekopa nejednalo o nedovolenou hru. Gól byl regulérní a mohlo se rozehrávat z půlícího kruhu.

Po brance domácích přebrala otěže Karviná

Po gólu Bohemians začali být daleko aktivnější Slezané. Přesně po hodině hry si na hezký balón do vápna naběhl naprosto nehlídaný karvinský Čavoš. Nepovedenou střelou ale trefil jen prostředek branky a Jedlička lehce chytil. V 62. minutě se na hrací plochu dostal tvůrce hry Lukáš Budínský a dva afričané Papalelé s Ayaosim. Karvinští hodně drželi míč, ale do větší šance se nedostávali. Pár standardek a rohů. Jinak bez větších možností skórovat. Zápas rozhodla jediná branka a byla nádherná. Konec 1:0.

Bohemka ve středu tabulky, Karviná se topí

Klokani moc branek nedávají, ale dokážou vyhrát na jeden gól

Bohemce tohle vítězství nesmírně pomohlo. Celé mužstvo má obrovské problémy vstřelit gól. Na kontě jich má za 15. kol pouhých dvanáct! Ale z mála vstřelených gólů mají zelenobílý šest výher a čtyřikrát z toho vyhráli 1:0. Dokáží zápas dohrát s nulou, a i když se jim úplně nedaří, vyhrají. To dříve nebývalo zvykem. Klokani drží osmé místo a mají dvacet bodů v tabulce. Nejlepší šestka tak není v úplném nedohlednu. Ale koukat se musí i do dolních pater tabulky.

Slezané se trápí a prohráli počtvrté v řadě u Botiče

Čtvrtá prohra v řadě s Bohemians u Botiče. Navíc ani v jednom z prohraných duelů nedokázala Karviná skórovat. Slezané už potřebují v dalším utkání bodovat. Po reprezentační přestávce přivítá Karviná na svém stadionu Sigmu Olomouc, a to nebude lehký oříšek.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz