Hlavní obsah
Sport

Jurečka je klidný v koncovce. Jurásek platnější jako náhradník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Slavia zvládla první kolo nadstavby Fortuna ligy, doma přejela Bohemians 6:0. Čtyřmi góly se blýskl Václav Jurečka, jenž začíná připomínat loňského Jurečku ze Slovácka.

Článek

Do blížícího se derby vypadá jako největší ofenzivní zbraň týmu, naopak Matěj Jurásek se krystalizuje jako žolík.

Jurečka s loňským instinktem

Přicházel jako druhý nejlepší střelec loňské sezóny Fortuna ligy, přesto to trvalo, než si Václav Jurečka vydobyl místo v základní sestavě. Na podzim se nedostal ani do nominace pro Konferenční ligu, což se s odstupem času ukazuje jako špatné rozhodnutí.

Od konce podzimu je ale Jurečka členem základní sestavy. Ze začátku si fanoušci vážili jeho presinku a práci zády k bráně, postupně však přidal gólovou nadstavbu. Ve srovnání s Mickem van Burenem a Stanislavem Teclem má nejlepší rozehrávku, což několikrát zmiňoval Jindřich Trpišovský již na podzim.

Jurečka v posledních šesti kolech šestkrát skóroval a jednou asistoval, pro červenobílé je ale klíčové hlavně to, jak jistě působí v koncovce. Bohemce nasázel tři nádherné branky a jednou dorážel, další parádní kousek mu neplatil pro ofsajd. Slavia je v derby nebezpečná jako tým, ale na Jurečku jakožto individualitu si musejí dávat pozor.

Mladý Jurásek je žolík

Po zranění Petera Olayinky dostává více šancí mladičký Matěj Jurásek. Sešívaní ho před sezónou chtěli poslat hostovat, on se ale rozhodl prát o místo v A-týmu a vypracoval se do role často využívaného náhradníka. Jeho kvalitní levačka v kombinaci s rychlými nohami je vražedná kombinace.

Jenže hlavně jarní část ročníku ukazuje, že je nebezpečný hlavně jako žolík. Od začátku roku byl u šesti ligových gólů (4+2), přičemž všechny si připsal v zápasech, ve kterých šel do hry z lavičky. Celkově má v lize v tomto ročníku šest gólů a čtyři asistence. V základu startoval pětkrát, připsal si jen dvě gólové přihrávky.

V neděli chodil zbytečně do soubojů jeden na jednoho v situacích, kdy měl nahrávat, na čerstvé obránce nebyl tak platný. Kdyby podobné kličky předvedl v 70. minutě jako střídající hráč, dost možná by mu nějaká vyšla. Obránci Baníku Ostrava či Jablonce by mohli vyprávět.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz