Hlavní obsah
Sport

Kauza Kladrubský: Jeden za všechny, všichni za jednoho

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Žongl / Jager

Jiří Kladrubský jde proti svému šéfovi a nejen on! Baráž České Budějovice zvládly a zachránily prvoligovou příslušnost. Sportovně je na jihu Čech všechno celkem v pořádku.

Článek

Finančně a hlavně uvnitř klubu to naopak pěkně vře a můžou padat hlavy. Otázkou však zůstává, co bude s kádrem a finanční stránkou celého klubu na další sezónu. Všemi nenáviděný majitel Budějovic Vladimír Koubek má pořádné problémy.

Po úspěšné baráži a po utkání v Táborsku veřejně na tiskové konferenci vystoupil jeden z trenérů a odchovanec Dynama Jiří Kladrubský a narovinu sdělil, jak to v klubu finančně (ne)funguje a majitel dluží hráčům i trenérům nemalé peníze. Samotnému Kladrubskému za to možná hrozí i vyhazov z klubu za porušení smlouvy. Jak ale sám řekl, nevadí mu to, protože mu jde o jeho milovaný klub, který ho vychoval. Jak se k tomu postaví samotný hráčský a realizační tým? Jeden za všechny, všichni za jednoho! Tak by to mělo být, ale znáte to…

Kladrubský na tiskovce zmínil tíživou finanční situaci

Když se zeptáte fanoušků Dynama koho by nejraději nechali zmizet, bez okolků zmíní majitele fotbalových Budějovic Vladimíra Koubka. Po víkendu jejich mírně řečeno fanouškovská naštvanost, může a bude gradovat. Asistent kouče Jiří Kladrubský nešetřil svého šéfa kritikou a je jenom dobře, že to veřejně řekl právě on. Co udělal samotný majitel po těchto výrocích svého zaměstnance, který by pro Dynamo dýchal? Začal okolo sebe kopat a vydal v rámci klubu tiskovou zprávu, kde Kladrubského slova popírá. Zřejmě z toho vyvodí důsledky a možná pověstného ,,Kládu“ i vyhodí.

Tleskám Kladrubskému za jeho odvahu. On ale mluvil za všechny. Na tiskovce také zmínil:  „Peníze nechodí, hráči odcházejí z klubu, ptám se majitele, co bude dál.“ A majitel? Jak Kladrubský žádal, prakticky okamžitě odpověděl:  „Klub SK Dynamo České Budějovice se zásadně vyhrazuje proti informacím, které byly řečeny na tiskové konferenci po utkání FC SILON Táborsko – SK Dynamo České Budějovice z úst asistenta trenéra Jiřího Kladrubského. Informace, které byly na pozápasové tiskové konferenci Jiřím Kladrubským prezentovány, se nezakládají na pravdě. Výplaty k dnešnímu dni (k 3.6. 2024) jsou v prodlení dvou dnů, jiné závazky klub vůči hráčům nemá.“

Dynamo by nemělo v těchto podmínkách dostat ligovou licenci

Záchrana po sportovní stránce vyšla. Na druhou stranu pokud by majitel Koubek své požadavky i v následujících týdnech neplnil tak jak má, nemělo by Dynamo dostat prvoligovou licenci. Jak z toho ven? Jen velký snílek věří, že se budějovický klub dostane sám z finanční tísně. Klub by měl být prodán jinému majiteli. Plno fanoušků spojuje tento případ se Zbrojovkou Brno. Tam si dnes už ,,naoko“ bývalý majitel Václav Bartoněk taky egoisticky dělá všechno po svém, stejně jako českobudějovický Koubek.

Kdo by ale tento sebevražedný oddíl chtěl koupit? Pokud nepřijde pomoc z hůry, klubu dost možná hrozí i neudělení prvoligové licence na příští ročník 2024/25. Jak už to ale v našich luzích a hájích známe, vše se zamete pod koberec a dluhy jen tak zmizí a vlastně žádné finanční pohledávky nikdy neexistovaly.

Budějovice opustí až půlka kádru. Možná i Kladrubský

Sebelepší hráči stoprocentně odejdou z klubu. Například Jan Suchan, Patrik Hellebrand, Musa Alli, Martin Králik a spousty dalších. Někomu z nich končí hostovaní, jiným smlouva. Možná jedině Suchan se zpeněží. Dále tu jsou hráči širšího kádru a na hraně základní jedenáctky, kteří za současných podmínek na Střeleckém ostrově také pokračovat nemůžou. Končit může až půlka stávajícího mužstva. První liga se na jihu Čech hrát zřejmě bude, ale s kým? Nikomu se do Dynama nebude chtít jít. Pár hráčů se sice vrátí ze svých hostování, ale to je pořád málo. Uvidíme, jestli u toho bude asistent Kladrubský.

Šéf klubu Koubek se nebude chtít klubu jen tak vzdát, protože od příští sezóny dostanou všechny kluby velmi tučnou finanční injekci za televizní práva. Co s těmito penězi Koubek provede?

Ke kauze se vyjádřil i Martin Vozábal a Ondřej Kania

Svým prohlášením spustil Jiří Kladrubský opravdový ohlas a velkou lavinu reakcí na jeho samotného i majitele Koubka. Podpořil ho bývalý hráč a funkcionář Budějovic Martin Vozábal, který v současnosti šéfuje Táborsku. Zmínil, že z Dynama odcházel po velkých neshodách s majitelem Koubkem a už tehdy to byla velká kovbojka. Vozábal odešel z Dynama před třemi lety a z relativně docela fungujícího klubu.

Vyjádřil se i nový majitel Slovanu Liberec Ondřej Kania na sociální síti X.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz