Hlavní obsah
Sport

Kdo hledá, najde. Detektivka jménem vysílání evropských fotbalových zápasů

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Pro fanouška fotbalu nemusí být vůbec jednoduché podívat se na zápas svého oblíbeného týmů. Chance Liga je jasná, všechny zápasy vysílá O2 TV Sport. Problém začíná zejména u evropských pohárů. Ten český naopak přestupuje do fotbalovější třídy.

Článek

MOL Cup na O2 TV Sport

MOL Cup se od nové sezony stěhuje k O2 TV Sport, která tak rozšiřuje svoji fotbalovou stáj. Česká televize se tak do budoucna bude muset spokojit s reprezentací a domácím evropským zápasem Viktorie Plzeň. Ostatně zápas západočeského týmu s Kryvbasem odvysílá ČT Sport ve čtvrtek 15. srpna.

Pro samotný domácí pohár je jeho přestěhování na „fotbalovější“ televizi určitě krokem vpřed. Česká televize prostě tomuto sportu v poslední době moc neholduje, u konkurentů s celými přenosy pracují daleko lépe.

Liga mistrů jasná, ostatní poháry roztroušené

Daleko zapeklitější je ovšem situace v evropských pohárů. Předkola Ligy mistrů odvysílá stanice Nova Sport. Venkovní zápas Viktorky Plzeň v předkole Evropské ligy potom Sport 2, domácí, jak jsme již zmiňovali, ČT Sport. A daleko komplikovanější je situace u nejmenší soutěže – Konferenční ligy.

Domácí zápas Mladé Boleslavi můžete zhlédnout prostřednictvím internetové televize Sporttotal.cz. Ostatně na stejné adrese jste mohli sledovat třeba Baník Ostrava s Urartu. Daleko prestižnější utkání ostravského týmu se ovšem dlouhou dobu nemohlo nikde uchytit.

Foto: Žongl

Chachaři se střetnou s týmem, který v minulé sezoně velice úspěšně bojoval v Lize mistrů. Kodaň dokonce byla tím, kdo dokázal v dramatickém zápasu vyřadit Spartu. Letos se tak může postarat o konec dalšího českého týmu.

Situace s právy a celkově zájmem sportovních televizí o tento zápas byla ovšem hodně zapeklitá. Dlouho to vypadalo, že se ho na celostátním kanálu nedočkáme. Nakonec se přenos objeví na Premier Sport 2.

O práva se ucházela i naše partnerská Sporty TV. Zástupce firmy Jiří Kalemba na sítí X potvrdil, že o tom jednají. Situace podle něj ovšem není příliš jednoduchá. Nakonec by se tedy měl přenos objevit u jiného vysílatele našeho fotbalu.

Fanoušek musí pátrat, kde se bude dívat. A zda vůbec

Jak to bude třeba s odvetou Mladé Boleslavi? Těžko říct. Fanoušek dnes musí na vlastní triko pátrat, kde zrovna budou český klub a jeho velice důležité zápasy v Evropě vysílat. Je to skoro detektivka. A to prostě není dobře.

Pochvalu si určitě zaslouží zástupci O2 TV Sport, kteří dneska dělají pro český fotbal nejvíce. Přesto je za mě škoda, že fotbaly prostě nemohou být soustředěné jen na jednom kanále. Stále více je to hon na peníze, během něhož jde vlastně oblíbený sport tak trochu stranou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz