Hlavní obsah
Sport

Klokaní Casemiro vypadá nenahraditelný! Bohemka i kvůli jeho absenci vypadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Záložník Bohemians Adam Jánoš svým pojetím hry a buldočím stylem připomíná brazilského Casemira. Umí rány rozdat, přijmout a následně brankám zamezit a naopak nádherné vstřelit.

Článek

Někdy hraje až za hranou tvrdosti, ale nechá na hřišti vše. Když minulý rok přišel jako volný hráč z Baníku do Vršovic, nikdo od něj nečekal zázraky. V sestavě Pražanů však od minulého týdne výrazně chybí. Bohemka bez něj prohrála všechny tři zápasy a navíc končí i v Konferenční lize.

Bez Jánoše to v záloze dře

V letošní sezóně odehrál Adam Jánoš jen jeden z celkových čtyř zápasů Bohemians. Byl u zatím jediné výhry Pražanů v Pardubicích. Od té doby je zraněný a zbylá tři utkání s jeho absencí Bohemka prohrála (0:3 a 2:4 s Bodø, 1:2 s Teplicemi). Stal se stěžejním hráčem středové řady a bez Jánoše jsou Bohemians nepřesní. Alternativa s Hrubým či ta s přesunutím Hůlky do středu formace příliš nevyšla. V dalším ligovém zápase zajíždí Klokani do Liberce a nezdá se, že by Jánoš byl schopen nastoupit.

Brzký konec v Konferenční lize

Jak Klokani doskákali do Evropy, tak z ní zase rychle i kvůli absenci Jánoše rychle vyskákali. Ve čtvrteční odvetě se zázrak nekonal a po minulé prohře na hřišti Bodø 0:3 prohráli Bohemians po zlepšeném výkonu v azylu na Letné 2:4. Norský soupeř trestal triviální chyby domácích a z dvou rychlých brejků a ze dvou rohových kopů vstřelil čtyři góly. Zápas byl opticky i statisticky vyrovnaný, ale Bodø/Glimt si celé utkání hlídalo a nepustilo Klokany ani jednou do vedení.

Nejlepším hráčem Bohemians

Nutno podotknout, že žádný hráč Pražanů v posledních zápasech nevyčníval. A proto se nejlepším hráčem Klokanů opět stali věrní fanoušci, kteří i při prohrách svého týmu hlasitě povzbuzovali a na závěr děkovali. Navíc na Letné se jich včera sešlo přes dvanáct tisíc! Dokázali tak, že patří k nejlepším fanouškům u nás.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz