Hlavní obsah
Sport

Klokani se trápí po všech stránkách. Chybí myšlenka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl - Jindřich Jager

V minulé sezóně byla Bohemka nebezpečná z každé situace a postrachem celé ligy, v té letošní bojuje hlavně sama se sebou a trápí ji hlavně nevýrazné výkony a nedůraz v obou šestnáctkách.

Článek

Špatná forma a pomalá hra

Aktuálně chybí Bohemians hlavně vstřelené branky a forma útočných hráčů. V pěti mistrovských zápasech vstřelili pouze tři góly a nutno říci, že nebýt skvěle chytajícího Reichla nemuseli mít ani aktuálně získaných 6 bodů. Ofenzivní hráči nemají formu a chybí kreativita a myšlenka. Soupeřům stačí bránit v obranném bloku a Klokani si vůbec neví rady. Vstřelit branku ze hry je pro ně prakticky nemožné. V posledním zápase v Českých Budějovicích prohráli po ospalém a pomalém výkonu jednoznačně 0:3. Šanci měl před koncem poločasu pouze krajní bek Daniel Köstl a byl to zlomový moment v zápase, poněvadž Jihočeši za pár minut vstřelili vítězný gól z rohového kopu.

Koncentrace a inkasování před pauzou

Pětkrát z celkových 7 zápasů inkasovali Bohemians před koncem prvního poločasu! Ve zbylých dvou soubojích soupeře porazili 1:0 a jsou to jediné dvě výhry v ročníku. Dalo by se říci, že už je to takový opakující se evergreen, hodný pro psychologa. Malá koncentrace a velmi špatný důraz v bránění hlavně standartních situací a následně inkasovaný gól, který je pro soupeře většinou vítězný.

V příštím domácím zápase s Hradcem Králové se dají opět očekávat změny v základní sestavě a nasazení mladších hráčů. Šanci by mohl dostat stoper Adam Kadlec, nebo v přípravě velmi spolehlivý Denis Vala. Někteří hráči by zasloužili oddech po fyzické i psychické stránce a tým by neměli táhnout jen třicátníci.

Chybí zraněný lídr

V červenci před pohárovým dvojzápasem s norským Bodö/Glimt se zranil lídr středové řady Adam Jánoš! Natržený sval, to je jeho diagnóza. Zřejmě bude v sestavě chybět ještě celé září. Nutno podotknout, že ta ztráta je naprosto citelná a viditelná. Dalším zraněným je Martin Hála, který dokáže naopak v útoku vymyslet pěkné a přesné centry a na pár branek již letos svým spoluhráčům přihrál. Dalšími zraněnými jsou Ondřej Petrák, Jan Shejbal, Vojtěch Novák a Jan Vondra.

Dají se očekávat posily

Po blamáži a mdlém výkonu na hřišti do té doby posledních Budějovic se trenér Jaroslav Veselý nechal slyšet, že by potřeboval minimálně jednoho útočníka. Ovšem trh s hráči je už dosti přebraný a všechny mančafty jsou již téměř kompletní. Nabízí se tedy forma dalšího hostování. Výborně se jeví například útočník sparťanského béčka Tomáš Schánělec, který je společně s Jakubem Řezníčkem s šesti trefami nejlepším střelcem druhé ligy. Bohemka by však potřebovala posílit i na pozici středního záložníka. Při zranění Jánoše je to prakticky nutnost.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz