Hlavní obsah
Sport

Krásný zápas rezerv Sparty a Baníku skončil remízou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Ondřej Karel Teichmann/Žongl

Jeden ze šlágrů prvního kola Chance Národní Ligy mezi Spartou Praha B a Baníkem Ostrava B přinesl jeden z nejhezčích fotbalů, jaký jsme tento víkend na trávnících druhé ligy mohli vidět. Hrálo se nahoru dolů, padaly góly a nechybělo napětí.

Článek

V neděli 21. července odvysílala Sporty TV svůj první druholigový zápas a nutno podotknout, že se trefila do černého. Fanoušci rezerv dvou nesmiřitelných rivalů si na stadionu Viktorie Žižkov užili parádní fotbal dvou rozdílných poločasů.

První půle Sparty, druhá Baníku

V tom prvním bylo prakticky od počátku jednoznačně lepším týmem sparťanské béčko. O brankách přitom rozhodovali rohové kopy. Po jednom z nich se nejdříve v 11. minutě trefil Hranoš, další přinesl gól pro Daniela Rusa. Oba hráči trávili přípravu s áčkem a očividně jim to prospělo. Vypadalo to, že průběh zápasu bude jasný. Baník sice v ČFL dominoval, ale Chance Národní Liga bude přeci jen o něčem zcela jiném.

Už na konci první půle se ovšem i hosté začínali dostávat dopředu a po přestávce to rozjeli naplno. A vyvrcholením jejich snahy byl nejdříve krásný volej Petra Jaroně a následně o pouhé dvě minuty později i vyrovnání. Toho dosáhli trochu se štěstím, když nájezd Aleksandara Komljenoviče vyrazil brankář Sparty Surovčík k nohám spoluhráče Jakuba Uhrinčaťa, který si ho srazil do vlastní sítě.

Po většinu utkání byl vidět velice pohledný fotbal, jen na jeho konci už šlo spíše o boj. I přesto z toho nakonec byla hodně zajímavá záležitost, která rozhodně mohla ke druholigovému fotbalu přitáhnout nové fanoušky. Možná více než některé prvoligové zápasy.

Bude béčko Ostravy bojovat ve středu tabulky?

Baník Ostrava tak i přes počáteční problémy ukázal, že v Chance Národní Lize rozhodně nebude do počtu. Osobně ho vidím někde v prostředku tabulky. Pravděpodobně se může těšit i na dobrou podporu vlastních fanoušků, protože Chachaři to prostě umí vzít do vlastních rukou.

Foto: Se svolením Sporty TV

V příštím kole Sporty TV odvysílá zápas ještě v loňské sezoně prvoligového Zlína proti rovněž velice ambicióznímu Táborsku. Jihočeský klub skončil v minulém ročníku druhé nejvyšší soutěže na třetím místě. Utkání se uskuteční v pátek 26. července od 18 hodin.

Pozápasové vyjádření trenéru pro klubové weby:

Trenér Sparty Praha B Luboš Loučka:

„Zasloužili jsme si vyhrát za první poločas, za ten druhý jsme si však zasloužili prohrát. Zejména těch prvních 25 minut nebylo vůbec dobrých. Zůstali jsme v šatně. Soupeř to trochu zjednodušil, začal vyhrávat víc soubojů. My zase nesbírali tolik balonů jako v prvním poločase. Všechny standardky byly v rukávu Honzy Blažíčka. Věnoval tomu spoustu času, aby kluky nachystal. Odvedl skvělou práci.“

Trenér Baníku Ostrava B Josef Dvorník:

„To, co nastalo v prvním poločase, jsem na 99 procent očekával. Seznámení s druhou ligou, Sparta ve svém domácím prostředí, nějaké další okolnosti, to vše hrálo v první půli roli. A k tomu dva laciné góly ze standardek Ale kluci si ty důvody dokázali v kabině vyříkat a ve druhé půli už jsem DNA tohoto týmu poznával. Takhle bychom chtěli pokračovat.“

Zdroj:

https://sparta.cz/cs/novinky/42870-remiza-s-banikem

https://www.fcb.cz/zapas.asp?id=Vydarena-premiera-Sparta-B-Banik-B-2-2-1102

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz