Hlavní obsah
Sport

Ligovou záchranu má Baník ve svých rukou. Najde konečně lepší styl?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Tři. Toto číslo vyjadřuje počet zápasů, v nichž se od začátku roku slavilo v Ostravě fotbalové prvoligové vítězství.

Článek

Jen Teplice, Slovácko a Olomouc vyšly v zápasech s baníkovskou družinou bodově naprázdno a tým trenéra Hapala tak míří do boje o ligovou záchranu v relativním klidu. To by však před začátkem této ligové sezóny bylo trochu málo. V Ostravě tak musí konkrétně mluvit o tom, co se nejvíce podílelo na nezdarech z průběhu tohoto ročníku.

Kdo zvedne rukavici?

Není tomu tak dávno, co klubová legenda Verner Lička nahlas řekla, že evropské poháry jsou momentálně pro ostravský klub tabu. Někdejší baníkovský trenér Bohumil Páník označil dobu Ličkova trenérského působení za poslední období, kdy v Baníku vše jasně fungovalo. Od té doby uplynulo již více než dvacet let a Baník stihl oslavit čtvrtý mistrovský titul a přežít vlastní smrt. I to je jasným důkazem toho, jak dlouho se tradiční klub fakticky nehnul z místa.

Hlavním symbolem této ligové sezóny bude pro ostravský Baník nepovedený návrat Pavla Vrby, který měl přinést do Ostravy lepší zítřky. Ani on to však nedokázal a kolem ostravské fotbalové reality je tak stále mnoho otazníků a cesta k radosti se stále jeví jako velmi trnitá. Jak by měl tedy Baník příští sezonu uchopit?

Trenér musí dostat prostor, ale také jasně definovat svou roli

Když v říjnu loňského roku převzal po Pavlu Vrbovi tým současný trenér Pavel Hapal, měl za úkol Baník probrat po jedné velmi nepříjemné facce. Patrně nikdo si ale nedokázal představit, kde se bude s týmem nacházet na konci tohoto ligového ročníku. To navíc bylo patrně druhořadé. V Ostravě si však musí přiznat, že ani nový trenér nedokázal dát Baníku herní tvář a o to větší bude jeho závazek před další sezonou. Před ní si musí Baník hlavně zopakovat, že není čas vzpomínat na minulost.

V tomto roce přinesl do Ostravy mnohem více sportovní radosti hokejový tým Vítkovic, jemuž ukončil sezonu až v sedmém semifinále tým Mountfield Hradec Králové. Pokud by se něco podobného mělo konat i po fotbalové stránce, musí jeden ze symbolů Ostravy ukázat, že ví, jak se otáčí stránka ve sportovní knize. To se mu už delší dobu nedaří. Do další sezony je třeba jít s pokorou. Ta se může nakonec bohatě vrátit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz