Hlavní obsah
Sport

Luděk Mikloško představil Baník před novou sezonou. Pokora především!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Před začátkem nové ligové sezóny uspořádal také Baník Ostrava oficiální tiskovou konferenci, která začala sloganem: „V nových dresech míříme výš“. Uskutečnila se v areálu Dolu Landek a měla především ukázat, že poměry v ostravském týmu se mění.

Článek

Na úvod se mluvilo o ekonomické stabilitě klubu. Kdy však přijde také ta sportovní pokrok? Splní se představitelům klubu hlavní přání neopakovat loňský kolaps představující velmi nepříjemnou facku?

Luděk Mikloško v hlavní roli

Hlavní roli očividně hrál momentální sportovní manažer Luděk Mikloško, už, když porovnáme jeho promluvený čas s hlavním trenérem Pavlem Hapalem a momentálně zraněným kapitánem Jiřím Fleišmanem. Pavel Hapal mluvil o spokojenosti s herním projevem a Jiří Fleišman popisoval svůj momentální zdravotní stav. Jednalo se vlastně o jednu z ukázek toho, jak se Baník mění.

Někdejší brankář West Hamu mluvil především o tom, že Baník je momentálně tým v přestavbě, s níž se velmi dlouho čekalo. Mezi řádky tak prosil fanouškovskou obec o trpělivost. Opakovaně neskrýval svou hlavní odpovědnost za sportovní úspěch a zdůrazňoval, že se nebojí jít se svou kůží na trh. Dokáže provést změnu k lepšímu? Bude správně kooperovat s trenérem Pavlem Hapalem?

Pomoc pro mládež zvenku

Baníkovská soupiska je v porovnání s loňskou sezonou mnohem širší a soupiska momentálně čítá přes třicet hráčů. Někteří hráči budou muset podle všeho tým ještě před začátkem sezony opustit. V kádru najdeme zkušené mazáky i mladé odchovance, přičemž vzpomněl na to, že Baník byl vnímán jako líheň talentů. Tuto image chce v budoucnu oprášit a kvůli tomu si zavolal pomocníka z Anglie.

Danny Searle na postu asistenta trenéra se má věnovat především mladým hráčům a má jim pomáhat s adaptací v dospělém fotbale. Především kvůli tomu prý bylo třeba trenérský štáb rozšířit. Výsledky této práce pochopitelně není třeba vidět hned a Luděk Mikloško nestanovil konkrétní cíl, ale dokázal však věci nazvat pravými jmény. To by mělo Baníku před následujícím ročníkem velmi pomoct. Podle všeho hraje v rámci Baníku hlavní roli. Dokáže ji správně uchopit?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz