Hlavní obsah
Sport

Mladá Boleslav remizovala s izraelským Hapoelem. Rozhodně ovšem má potenciál na lepší výsledky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Žongl / Pešek

Mladá Boleslav zápas s Hapoelem Beer Sheva nezačala špatně, když v prvním poločase byla o něco lepším týmem. V tom druhém ovšem izraelský tým hru dorovnal, vyrovnal a nakonec si tak odvezl z Boleslavi zaslouženou remízu.

Článek

Aktivita Boleslavi oceněna gólem z penalty

Podle statistik byl sice první poločas poměrně vyrovnaný, o něco více ze hry měl přesto český tým. Snažil se zajímavě dostávat dopředu a vytvářet si šance. Bohužel ho opět často trápila kvalita v závěrečné fázi, s kterou bojovali boleslavští hráči již v zápase s Hradcem. Velice aktivní byl Vasil Kušej, který na hřišti vždy působí hodně zajímavým dojmem. Své kvality ovšem nepotvrzuje góly, které by od něj někteří fanoušci čekali.

Konec prvního poločasu byl šťastnější pro domácí hráče. Mašek se totiž prodíral ve vápně soupeře do šance a byl faulován hráčem izraelského týmu. Hapoel tak daroval svému soupeři penaltu, k níž se postavil Patrik Vydra a nekompromisně ji zakončil.

Patrik Vydra může být lídrem Středočechů

Ostatně právě jedenadvacetiletý hráč, který je v Boleslavi na hostování ze Sparty, opět patřil k těm nejlepším na hřišti. Dokáže pro své spoluhráče vytvářet dobré šance, posílá k nim zajímavé centry a díky svým technickým kvalitám si vynutí na soupeři i faul. V letošní sezoně by mohl být pro středočeský tým jedním z nejzásadnějších hráčů. Branka z penalty byla pro něj odměnou za dobře odvedený výkon.

Hapoel hrál po celý zápas hodně tvrdě a mnoho jeho přestupků za mě ani nebylo odpískáno. Přílišný důraz ve vlastním pokutovém utkání je nakonec přeci jen stál čisté konto. Po prvním poločase to tak vypadalo, že by se Boleslav mohla v domácím zápase proti zahraničnímu soupeři hnát za vítězstvím.

Druhá půle v režii izraelského týmu

Druhá půle ovšem bohužel nabrala zcela jiný průběh. Izraelský tým přidal na obrátkách a začal ukazovat, že ani on není bezbranným hmyzem. Stačí se podívat na statistiky, kdy měl v druhé části dvojnásobný počet střel.

Už v 50. minutě se díky své snaze dočkali hostující hráči vyrovnání. Střelu Yosefiho ze střední vzdálenosti nešťastně tečoval Marek Suchý, díky čemuž na ní brankář Trmal neměl nárok. Beer Sheva potom mohl ještě dokonat obrat, podruhé už však neměl tolik štěstí.

Skvělé zákroky brankáře hostí vzali Boleslavi vítězství

Poslední dvacetiminutovka potom byla o skvělých zákrocích brankářů. Do obrovské šance se dostal Solomon John, kterého dlouhým nákopem vysunul gólman domácích Trmal. Nigerijský útočník ve službách středočeského klubu se snažil Eliasiho přehodit, bohužel tomu chybělo několik desítek centimetrů.

Následně se krásným přímým kopem prezentoval Kušej, ale ani on nedokázal na strážce svatyně Hapoelu vyzrát. Nutno podotknout, že se jednalo o fantastický zákrok. Střela jednoznačně měla gólové parametry.

Zasloužená remíza, potenciál je ovšem větší

Nakonec tak zápas skončil remízou. Asi zaslouženou, protože neproměněné šance byly na obou stranách. Stále mi ovšem přijde, že Boleslav by mohla z kvality svých hráčů vytěžit víc. Někdy jí chybí trochu štěstí, jindy se jedná prostě jen o špatné řešení. Zajímavé náznaky tam ovšem jednoznačně jsou. A jestli Středočeši vylepší závěrečnou fázi, mohou ještě zajímavě rozvířit vody v evropském turnaji i domácí soutěži.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz