Hlavní obsah
Sport

Nejlepší jedenáctka 5. kola Chance Liga

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Facebook Dukla Praha

V 5. kole Chance Ligy jsme se dočkali hned šesti výher s nejtěsnějším jednobrankovým náskokem. Dva zápasy skončily o tři branky. Remíza tentokrát nebyla žádná. Ve většině zápasů padly tři a více branky.

Článek

Máme pro vás společně s naším partnerem 24:LIVE TOP 11 zatím posledního kola.

Foto: se svolením 24:LIVE

V bráně „náhradník“ z Plzně

Po zranění plzeňské jedničky Martina Jedličky asi mnozí fanoušci západočeského klubu dostávali slabší srdeční příhody. Jedla se přeci jen v minulé sezoně skvěle uvedl a byl v ní jednoznačným lídrem defensivy. Marián Tvrdoň ho ovšem zastoupil více než důstojně a začíná se mluvit o tom, že to jeho konkurent nebude mít s návratem do brány tak jednoduché. V zápase s Českými Budějovicemi sice dostal gól, ten byl ovšem posléze kvůli ruce Adedirana odvolán. Tvrdoň tak vychytal další nulu a připsal si několik skvělých zákroků. Zejména při zakončení Šiguta, když vytáhl už téměř jistý gól. I za to si zaslouží pozici v naší nejlepší jedenáctce kola.

Jediný gól Jablonce od obránce

Jablonec sice prohrál na domácí půdě 1:2 se Spartou, Jakub Martinec ovšem podal tradičně zajímavý výkon. Rozhodně se postupem času zařadil mezi pilíře jablonecké obrany, navíc s velkým přesahem do útoku. V zápase s letenskými to měl hodně těžké, rozdíl v kvalitě kádrů byl znát. Přesto nakonec dokázal vstřelit jediný gól svého týmu, když suverénně prostřelil Vindahla.

Zárukou kvality je pravidelně i obránce Bohemians Lukáš Hůlka. Nejenže skvěle brání, ale svými přesnými centry dokáže spoluhráčům připravovat příležitosti do útoku. I díky němu se podařilo klokanům zvítězit na hřišti Karviné.

A neméně schopným je i pětadvacetiletý Filip Čihák. V zápase s Duklou obětavě zablokoval střelecké pokusy Davida Ludvíčka i Štěpána Šebrleho. Nakonec si jeho tým připsal v defensivě nulu, což svědčí o dobré práci celé obrany.

Zahraniční záložníci Slavie a lídři středních řad Plzně i Liberce

Do zálohy jsme museli nasadit dvojici střelců ze Slavie. Oscar odvede své téměř každý zápas, jeho triky s míčem jsou prostě famózní. V poslední době ale začal střílet i nějaké ty góly. Často si je přitom sám vybojuje, třeba jako v zápase s Teplicemi. Oproti tomu jeho norský kolega Christos Zafeiris byl dlouho pouze ve stínu svých kvalitativních předpokladů. Letos už prostě musí ukázat, co v sobě má. A začíná se mu docela dařit. Svým gólem dal lehce vzpomenout na Rumuna Stancia, který rovněž zanechal ve Slavii silnou stopu.

Vedle nich nemohl chybět tvůrce hry z Liberce Michal Hlavatý. V zápase s jeho bývalým klubem se mu dařilo, vstřelil mu hned dvě branky. Odmítl je ovšem slavit, což mu slouží ke cti. V každém utkání patří mezi nejdůležitější muže svého týmu, a tentokrát mu to tedy vyšlo parádně i gólově.

Podobně zásadním hráčem pro konkurenty z Plzně je i Lukáš Kalvach. Většinou je v roli nahrávajícího se skvělou kopací technikou. Tentokrát si ovšem připsal třetí branku svého týmu. Tím má už na začátku polovinu branek z minulé sezony, měl totiž jen dvě. Jeho schopnosti jsou ovšem většinou jinde než ve střílení gólů. A určitě to bude dokazovat i v dalších zápasech.

Čech, Slovák a Bahrajnec v útoku

Dvě branky v zápase s Mladou Boleslaví si připsal i Jan Kliment, který letos zažívá znovuzrození. Na svém kontě má už pět gólů a jestli to takhle půjde dál, možná bude moci pomýšlet na titul krále střelců. Nutno ovšem podotknout, že celá Olomouc má za sebou skvělý začátek soutěže.

Již tradiční kvalitou ve svém týmu je i Lukáš Haraslín. Jeho skvělé zasekávačky motají hlavy soupeřům a dělají z nich často špatně vypadající panáky. V zápase s Jabloncem vstřelil důležitý první gól a snad se i on pomalu dostává do formy. Sparta ovšem v útoku hodně rotuje, takže si musí zvykat na trochu méně minut.

A do třetice tu máme bahrajnskou posilu Bohemky Yusuva Hilála. Ten přišel ke klokanům z Mladé Boleslavi a vlastně jsem moc nechápal, proč si ho Středočeši nechali utéct. Letos navíc vypadá opravdu dobře. Vstřelil gól Spartě i Karviné a rozhodně se nebude jednat o jeho jediné zářezy. Pravděpodobně bude hlavním motorem bohemáckého útoku. Menší vsuvka. Možná že někteří z vás budou upozorňovat na jiné písmenko v jeho jménu. Z arabštiny se totiž dá překládat více způsoby.

Olomouc stále jede, z velké části díky skvělému trenérovi

Na pozici trenéra jsme již podruhé dali Tomáše Janotku z Olomouce. Samozřejmě nemůžeme upřít zásluhy třeba střelci Klimentovi, Janotka ovšem jednoznačně ukazuje své kvality. Sigma už nějakou dobu nepůsobila takto hrdě a snad jí to ještě nějakou dobu vydrží.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz