Hlavní obsah
Sport

Není sedm obránců málo, pane Trpišovský?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Z mistrovství Evropy vám přijede nejlepší střelec turnaje. K tomu koupíte útočníka, který jako jediný z českých forwardů na mistrovství Evropy jakž takž obstál.

Článek

Oba ale zůstanou na lavičce po boku nejlepšího střelce minulých dvou sezon české ligy Václava Jurečky a dalšího zabijáka Daniela Fily. Vítejte ve Slavii Jindřicha Trpišovského!

Dlouhé zamyšlení, jak vlastně Slavia na Slovácku nastoupí. Mnozí fanoušci Slavie tušili už po zveřejnění základní sestavy, že to na úvod ligy za tři body nebude. Jindřich Trpišovský totiž do základní sestavy povolal hned sedm hráčů, kteří hrají nebo velkou část kariéry hráli na pozicích obránců.

Tři stopeři, dva wing-beci a defenzivní střed pole Oscar Dorley, Filip Presbl. Kdo bude tvořit, ptali se fanoušci. A odpovědi se jim nedostalo. Lukáš Provod hrál v podstatě křídlo, takže mezi defenzivním středem zálohy a útokem vznikla díra. Přechod na útočnou polovinu byl příliš pomalý.

Ofenzivní trápení mělo skončit dřív

Opomenutí Tomáše Chorého i Ivana Schranze by se ještě dalo chápat, oba měli v nohách Euro a moc si neodpočali. Proč ale ani minutu nedostali Václav Jurečka, Daniel Fila a Conrad Wallem, kteří v přípravě nastupovali pravidelně v základu.

Filip Presbl bezpochyby odehrál slušné utkání, po 60 minutách ale měl jít dolů a nastoupit měla zkušená síla. Debutovat na Slovácku v prvním kole není žádná sranda, Presbl to zvládl slušně, avšak s postupem času se jednoduše nabízelo slávistické all-in.

Bořil jedině v obraně

Na levém wing-bekovi paradoxně obstál Jan Bořil. Z dlouhodobého hlediska zde ale nemůže hrát, protože konkurence ve Slavii je obrovská a na jeho pozici se tlačí další tři hráči. Bořil je do budoucna levý stoper do rotace, na kraj zálohy nemá rychlostně.

Více než o jeho nedostatcích jde ale o herní čas, který by na levém kraji bral Wallemovi, Ondřeji Zmrzlému i Malicku Dioufovi. A to je kvalita, která do dalších let nabízí mnohem větší potenciál než kapitán, který za dva roky skončí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz