Hlavní obsah
Sport

Obávaný střelec Řezníček je nezvykle neškodný. Na jaře se s formou ještě nepotkal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Loňský postrach všech prvoligových a druholigových obran se nezvykle zadrhl. Brněnský kapitán a útočník číslo jedna nezaznamenal v novém kalendářním roce ještě ani jeden zápis do střelecké listiny.

Článek

Jeho góly jsou nyní žádoucí více než kdy dříve, protože Zbrojovka k překvapení všech bojuje o holý život v druhé nejvyšší soutěži.

Jakub Řezníček se zapsal mezi střelce svého týmu naposledy 4. listopadu při vítězném utkání Zbrojovky v Kroměříži. V součtu je to již 12 zápasů po sobě co má známý šutér zvlhlý střelecký prach. A to je na čekatele do klubu ligových kanonýrů v Brně dosud nevídaná bilance.

Známý gólostroj je silně z formy

Do prvního jarního utkání Řezníček vlivem karetního trestu ještě nezasáhl. Následně už ale nastupoval vcelku pravidelně, ovšem předváděná hra má do ideálu hodně daleko. Pohybově často nestíhá, opakovaně ztrácí balóny a přesnou přihrávkou už taky zrovna neoplývá. Neproměněná penalta v duelu s tehdy posledním Prostějovem jenom korunovala jeho trápení. Dá se říct, že herní nepohoda celého týmu se na Řezníčkovi i jako kapitánovi podepsala nejvíce. Nebýt ve Zbrojovce v podstatě za hrající legendu, tak by nejspíš při zápasech seděl na lavici náhradníků.

Dá se jenom spekulovat, jestli se na něm nepodepsalo i (ne)odcházení jeho oblíbeného majitele Bartoňka a veškeré vypjaté dění okolo s tím spojené.

Byla by Řezníčkova produkce v prvoligovém celku vyšší?

Můžeme říci, že je to více než pravděpodobné. Zbrojovce totiž zoufale chybí kreativní hráči, kteří by našli obávanou třicet sedmičku v nebezpečném prostoru. Kvalitní servis minulého ročníku v podobě Michala Ševčíka už momentálně není na skladě. Před sezónou Řezníček odmítl několik prvoligových celků a chtěl si klub ligových kanonýrů, k němuž mu chybí dvě přesné trefy v první lize vystřílet po urychleném návratu Zbrojovky mezi elitu. V jaké situaci se teď Brno nachází, už slyšeli snad všichni. Nadcházející ročník určitě nebude pro Jihomoravany prvoligový.

Aktuální druholigová tabulka střelců

Řezníček, Huf                    12 gólů

Dordič, Singhateh            10 gólů

Šiler, Matějka                    9   gólů

Ačkoliv je brněnský útočník dlouhodobě na suchu, v pořadí střelců nadále sdílí první místo s Davidem Hufem, který už je ale od jara hráčem prvoligové Bohemky. Na záda mu dýchá zmíněné kvarteto hráčů hrající aktuálně ve velké formě.

Zbrojovka se nyní nachází v situaci, kdy se její náskok na sestupovou pozici rovná pouhým třem bodům a do konce druholigového ročníku zbývají poslední tři kola. Probudí se tak Jakub Řezníček v pravou chvíli a dotáhne Brno k záchraně ve druhé lize?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz