Hlavní obsah

Originalita Zafeirisových řešení s Holešovým lídrovstvím zamkla střed pole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: SK Slavia Praha/Jan Malý

Zafeiris se ukazuje jako skvělý nákup.

Slavia si poradila se Slováckem a dala pocítit, že střed pole může být opět její největší zbraní. Stopeři se sehrávají a v záloze vzniká nebezpečně klidné duo Zafeiris - Holeš.

Článek

Očekávaný debut nové dvojky na jedničku

První vystoupení Igoha Ogbua ve Fortuna lize po boku Eduarda Santose proti Brnu (2:0) nebylo zlé, fanoušci se ale těšili především na jeho spolupráci s Aihamem Ousou. Poprvé spolu nigerijsko-švédská dvojice naskočila v neděli a Slovácko do ničeho pořádného nepustila.

Dvě úvodní utkání Ogbua naznačila, že vedle sebe nemůže mít lehkovážného hráče typu Santos. Do soubojů chodí po hlavě a s velkou razancí, tudíž potřebuje mít v zádech někoho, kdo ho zastupuje. Na jednu stranu občas do souboje vletí až nesmyslně agresivně, avšak soupeři z něj díky tomu mají respekt a konfrontace s horou svalů se bojí.

Filipa Vechetu Ogbu do ničeho nepustil, fanoušky navíc konečně zaujal i ofenzivním myšlením. Očividně z něj opadl stres, a to i díky tomu, že Ousou mu byl více než rovnocenným partnerem. Skvěle se doplňovali, dominovali ve vzduchu a většinu akcí se jim dařilo zastavovat daleko od brány Ondřeje Koláře a většinou i čistě.

Ousou potvrdil, že se řadí mezi nejlepší v lize. Krom drobného zaváhání ve druhé půli, které jeho spoluhráči uhasili, se do sestavy vrátil suverénním výkonem. Že hráli ve dvojici s Ogbuem poprvé v ostrém utkání, divák nemohl poznat. Co mu naopak neuniklo, byly výborné rychlostní možnosti obou mladíků. Jednoduše řečeno, je na čem stavět.

Holeš zavřel, Zafeiris otevřel

Dosavadní trápení Slavie uprostřed hřiště ukončila vynikajícím výkonem dvojice Tomáš Holeš, Christos Zafeiris. Doposud se záložní linii sešívaných nedařilo hlídat střed hřiště. Soupeři tudy předchozí čtyři kola táhli ofenzivní akce, Holeš se Zafeirisem ale nebezpečný prostor pro kreativní hráče ovládli pro sebe. A Zafeiris přidal velmi kvalitní nadstavbu.

Holeš se mohl na první pohled zdát jako nenápadný, na rozdíl od Jakuba Hromady či Ibrahimy Traorého v minulých zápasech však držel pozici. Hodně mu pomáhali i skvěle běžecky vybavení Petr Hronek se Zafeirisem, Holeš zase svou přítomností dal klid stoperům. V nouzi se stahoval k nim a červenobílí přepínali na tříobráncový systém.

Zafeiris stejně jako v Teplicích potvrdil, že je na poměry české ligy nadstandardním hráčem. Dařilo se mu otevírat soupeřovu obranu, která doposud na jaře neinkasovala. Poprvé padla až po centru dvacetiletého Nora. První volbu Jindřicha Trpišovského na osmičku Petra Ševčíka zastínil především pohybem. Nízké těžiště, klamavé pohyby tělem, dlouho žádný hráč tolikrát nedonutil příznivce ve Fortuna aréně zatleskat originalitě řešení. Zafeiris je diamant, který ale maká i dozadu. A Slavia doufá v nového Stancia.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz