Hlavní obsah
Sport

Pasáže jako za zlaté éry Trpišovského. Černou kaňkou ztráta Oscara

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nikol Kuncová - Žongl magazín

Dlouho očekávané derby je minulostí! A stálo za to, minimálně pohledem nezávislých fanoušků a především pak slávistů.

Článek

Sešívaní jsou po výhře 2:1 na prvním místě tabulky do trháku už o šest bodů a s ohledem na nasazení po celý zápas a hlavně vzhledem k dominanci v první půli lze tvrdit, že klíč pro vládce Prahy převezmou zaslouženě!

Pět ligových derby čekali slávisté na vítězství. Na něco takového Jindřich Trpišovský během angažmá ve Vršovicích není zvyklý a na hřišti to bylo vidět od první minuty. Respektive od druhé, kdy dostal míč do sítě Mojmír Chytil. Jeho gól dodal Slavii neuvěřitelné sebevědomí, které si pak udržela po celý úvodní poločas. Rivala z Letné krom gólovky Birmančeviče do ničeho nepustila.

A co víc, samotná Slavia mohla Spartě zasadit i větší počet ran. Christos Zafeiris zvýšil na 2:0, z podobných pozic na hranici vápna ale mohl dát klidně hattrick. Pokud trenéři obou týmů mluvili o dominanci Slavie uprostřed hřiště, právě častý volný prostor pro řeckého kouzelníka to dokumentuje nejlépe. Ne nadarmo si nejeden divák ani nevšiml, že na hřišti od první minuty běhá i Kaan Kairinen.

Pohoda a sebevědomí

Pokud vezmeme v potaz zápas do gólu Sparty, který hosty logicky poslal psychicky nahoru, Slavia hrála neuvěřitelně sebevědomě a odvážně. Klid přímo stříkal z výborného Davida Zimy, kterého Jindřich Trpišovský označil za krále zápasu. Bez stresu rozehrával daleko od brány Antonín Kinský, mimochodem jednoznačně největší adept na pozici brankářské jedničky pro tento reprezentační sraz.

Nejvíce oku lahodící každopádně byly troufalé trojúhelníky na malém prostoru. Právě díky nim hra sešívaných připomínala prime Trpišovského éry. Slavia na ně v derby sázela hlavně na levé straně, která má teď prostě formu. Malick Diouf skvěle rotoval s Janem Bořilem a do nabídky jim chodil nejlepší hráč ligy Lukáš Provod. Z brilantně prováděných trojúhelníků padl i první gól červenobílých.

Zbytečný zkrat Oscara

Derby pro Slavii nemohlo být moc lepší, může ji ale bolet do dalších zápasů. Oscar Dorley si za červenou kartu postojí minimálně čtyři zápasy a přijde tak o náročné venkovní bitvy s Jabloncem a Hradcem Králové. První zmíněný má formu, na druhého to Slavia dlouhodobě neumí, navíc vzpomeňte na slova Trpišovského: „Bez Oscara si nyní neumím hru Slavie představit.“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz