Hlavní obsah
Sport

Pět klíčových hráčů Slavie do nadstavby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Slavii čeká nadstavbová válka o pěti bitvách, přičemž ani plný počet 15 bodů nemusí stačit na první místo. Jisté je, že pokud sešívaní ztratí, na Spartu to stačit nebude a čekání na titul se prodlouží na tři sezony.

Článek

Slavia vyhrála jediný z minulých tří zápasů. Ladnost, která její hru zdobila v březnu, je pryč. O koho se má v nadstavbě proti Spartě, Plzni, Baníku, Mladé Boleslavi a Slovácku Jindřich Trpišovský opřít, když opomeneme nechybující diamant Oscara Dorleyho?

Mojmír Chytil

Při formě rivalů je jasnou jedničkou do útoku a to už jenom díky výborné práci zády k bráně. Na rozdíl od Václava Jurečky nemá zápasy kdy není vůbec vědět. Slavia si o něj vždy může pomoci dlouhým nákopem.

Ivan Schranz

Slovenský reprezentant je mistr velkých zápasů. Pravidelně září v pohárech a proti Spartě má parádní produktivitu. Zároveň však dokáže nahecovat tým. Je hodně běhavý a gólový. V sestavě pro něj musí být místo, zvláště při jeho univerzálnosti.

Petr Ševčík

Zdravý Ševčík je možná nejlepší osmička ligy. Blonďatý technik je ale ve výběru i z jiného důvodu. Další konkurent Christos Zafeiris je totiž absolutně z formy. A bez kvalitní osmičky jsou kombinace Slavie nulové. A sám Oscar všechno neutáhne.

Jindřich Staněk

Jeho jméno tady nemohlo chybět už jen kvůli zápasu na Letné, kde jeho aktuální forma bude potřeba. Slavia musí Spartu porazit. K tomu potřebuje mezi třemi tyčemi lídra. A pokud jím někdo z ligových gólmanů je, tak rozhodně Staněk!

Lukáš Provod

Konečně začal střílet z dálky jako v jeho životní sezoně 2020/21. Provod na desítce dokáže rozhodovat zápasy a i on už je navíc lídr. Ustálit výkonnost a soupeři se zase mohou bát střelce ze střední vzdálenosti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz