Hlavní obsah
Sport

Plzeň deklasovala Teplice třemi góly. Trefil se i Vydra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl / Stenzelová

Poslední kolo základní části Fortuna ligy přineslo i zápas mezi Plzní a Teplicemi. Už od počátku bylo jasné, že roli favorita bude hrát právě domácí celek.

Článek

To Plzeň splnila a naložila hostům z Teplic tři góly a utkání zvládla vyhrát bez inkasované branky. Plzeň si touto výhrou zajistila třetí pozici a 3. předkolo v Evropské lize. Skóroval dvakrát Chorý, se třetím gólem mu pomohl Matěj Vydra, který skóroval po dlouhé době.

Plzeň měla víc ze hry

Začátek zápasu začal velmi opatrným dojmem. To po pár minutách změnili domácí, kteří začali trestat chyby hostů centry do vápna. Tyhle situace byly dost ošemetné a předvídatelné. To dokázali pokrýt obránci Teplického celku a odkopnout míč mimo pokutové území. Ze tří původně složených obránců se po čtvrt hodině stalo šest. Boj o míč jsme mohli vidět jen při odraženém balónu, kdy mohl jít hostující tým do brejku. Plzeň soupeře vůbec nepouštěla k míči a hrála vlastní hru, to se po chvíli přestalo líbit žlutomodrým, kteří si začali brát míč pomocí nedovolených zákroků.

Souhra obránců hostů byla na tento zápas dobře připravená, ale i tak si nedokázali uhlídat běhavého Mosqueru. Ten se ne jednou dokázal uvolnit a běžet sám na bránu. Bojovnost domácí Viktorie na míči značila nebezpečí. Každá akce směřovala do vápna brankáře Ludhy. Po zbytek prvního poločasu bylo k vidění plno nepřesných míčů od obou celků. Hráče Teplic musím pochválit za jejich obdivuhodný výkon proti silnějšímu soupeři. Dokázali se semknout v obranné fázi, nepustit Plzeň do vápna a hrát na patřičné brejky. Kvalita šla znát a v prvních pětačtyřiceti minutách Plzeň plnila roli favorita.

Foto: Žongl / Stenzelová

Vydrovo prokletí prolomeno

Do druhého poločasu ani jeden z trenérů neudělal žádnou změnu. Co šlo markantně znát od prvních minut druhého dějství, byla hra Teplic, kteří se v šatně zřejmě dobře namotivovaly. Až na brankáře Ludhu to všichni pobrali. Ten chtěl míč poslat rychle do hry, ale nepovedl se mu odkop. Volného míče se ujal Sampson Dweh, který skvělým pasem vyzval Šulce, který viděl ve vápně nabíhajícího Chorého a ten si poradil a poslal balón do za záda Richarda Ludhy na 1:0. O osm minut později Zdeňko Frťala zhodnotil poměr sil na hřišti a stáhl ze hřiště Čerepkaie a Bílka, nahradili je Gning spolu s Havelkou.

Jak v prvním, tak i v druhém poločase ovládala plzeňská Viktorie hru, soupeř hrál spíš taktiku autobus, dle mého byl za cíl nedostat víc gólů, než je zdrávo. Do určitých šancí se dokázali dostat, ale spíš se jednalo o obstřel branky, nebo dokonce její přestřelení. Plzeň si vytvářela mnoho šancí, spoustu z nich bohužel nenašlo adresáta. V tomto okamžiku začal jednat i Koubek, který stáhl Mosqueru s Kopicem a vyslal Cadua společně s Vydrou. V tomto okamžiku jsem byl trochu na vážkách. Stres ze mě upadnul v 68. minutě, když Dweh zvolil stejnou taktiku směrem na Šulce. Šulc již na podruhé na stejném místě vyslal centr do vápna, kde našel Matěje Vydru a ten míč uklidil do brány. Kletba zlomena a gól platí.

To, že Viktoria Plzeň má zápas vyhraný, to už bylo všem jasné po prvním gólu. Po dalších neúspěšných akcí obou týmů se pro Plzeň otevřela ta definitivní. Byl to Tomáš Chorý, který ani nečekal, že by se k němu míč před penaltovým puntíkem mohl dostat. Zachoval klid a pohotovou ranou zvýšil na 3:0. Do konce zápasu nezbývalo mnoho. To si uvědomovali domácí, kteří uklidnili hru a nepustili soupeře k míči. S koncem zápasu přišla radost. Hráči Viktorie Plzeň si zajistili třetí místo v lize a mají zaručenou účast ve 3. předkole Evropské ligy.

Žongl hráč utkání: Pavel Šulc

David Weihrauch

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz