Hlavní obsah
Sport

Plzeň poslala Bella na hostování, aniž by mu dala pořádnou šanci prosadit se

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Talentovaný Nigerijec bude nyní v rámci hostování oblékat dres Pardubic, které potrvá do konce sezóny. S ohledem na současnou kvalitu útočníků v kádru Viktorie je na celé události pozitivní pouze skutečnost, že Bello získá zápasovou praxi.

Článek

Zahrál si pouze půl hodiny

James Bello odehrál většinu zápasů za rezervní tým, kde svým umem značně převyšoval ostatní hráče na hřišti. V probíhající sezóně vstřelil během tří zápasů čtyři góly. Ovšem ani to nepřesvědčilo trenérský štáb A-týmu na tolik, aby mu dal možnost ukázat své dovednosti v lize. Nastoupil pouze na závěrečných 30 minut proti skotskému Hearts. I přes těsnou obranu soupeře předvedl kreativitu a schopnost udržet míč proti přesile. Další šanci však už bohužel nedostal. Mohl být druhým mozkem hry vedle Šulce, trenéři však mají jinou vizi.

O nasazování útočníků nerozhoduje jen momentální forma

V následujících zápasech dostávali přednost Vašulín a Vydra. Prvně jmenovanému od poloviny srpna zvlhl střelecký prach a někdejší hráč Premier League si gólem v posledním zápase zajistil pravidelnou účast na hřišti bez ohledu na výkonnost. Pravděpodobně má Vydra ve smlouvě ošetřeno, že nemůže být poslán na hostování a těžko je někdo ochotný spolufinancovat jeho vysoký plat. Po příchodu Prince Adua, který má větší zkušenosti, měl devatenáctiletý útočník cestu do základu uzavřenou. Co trenéři Bellovi vytýkali a jaké nedostatky v porovnání s duem V+V u něj shledali, to je záhadou.

V Pardubicích bude vynikat

Při vší úctě k pardubickým útočníkům je Bello v kádru za hvězdu. Důkazem budiž pouhé tři vstřelené góly Východočechů v sezóně, když odmyslíme poločasovou demolici tragických Českých Budějovic. Nikdo nepochybuje, že bude nepostradatelným členem v základní sestavě a oživí dosavadní mizernou produktivitu týmu. Pro hráče je přesun do Pardubic vysvobozením a zároveň výzvou ukázat, že na Chance Ligu má a že byl v Plzni nedoceněný.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz