Hlavní obsah
Sport

Plzeň válcuje Evropu! Dvanáct bodů je obrovský úspěch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Viktoria Plzeň dokázala i podruhé zdolat chorvatské Dinamo Záhřeb. Opět to byl stejný výsledek 1:0. Ve Štruncových Sadech rozhodl o výhře Tomáš Chorý z pokutového kopu.

Článek

Plzeň tak má ve skupině C Konferenční ligy plný počet dvanácti bodů a už je jisté, že obsadí první místo. Viktorka si zajistila postup do jarní fáze soutěže, konkrétně rovnou do osmifinále. První celky ve skupině tam jsou nasazovány automaticky. Druhé týmy naopak musí hrát ještě šestnácti finále. Tak hladký postup nečekal ani největší optimista. Pro český fotbal to je ale jenom dobře, protože koeficient se opět raduje a přibližuje se vytoužené metě.

Pro Plzeň podobný průběh a stejný výsledek jako v Chorvatsku

Do zápasu vstoupilo daleko aktivněji chorvatské Dinamo. V šesté minutě vystrašil gólmana Jindřicha Staňka střelou Ristovski. Staněk vyrazil míč na rohový kop. Prvních dvacet minut bylo v režii hostů a byli i střelecky aktivnější.

Ihned z první šance naopak skórovala Plzeň. Po centru Jemelky, šel do souboje s gólmanem velmi důrazně Tomáš Chorý a dostal balón za záda hostujícího brankáře. Pro faul, ale gól neplatil. Ve 34. minutě přišel rozhodující moment zápasu. Jan Kopic vracel hlavou centr a brnknul o ruku záhřebskému Mišičovi a kopala se penalta. Pokutový kop proměnil Tomáš Chorý a Doosan Aréna se mohla radovat.

Před čtrnácti dny v Záhřebu, skončil výsledek naprosto stejně, kdy také z penalty rozhodl dlouhán Chorý. Do konce prvního dějství měla Plzeň ještě tři šance. Erik Jirka, Jan Kopic a ani Tomáš Chorý však neuspěli.

V druhém poločase dvě ošemetné situace, ale se šťastným koncem pro Viktorii

Do začátku 2. poločasu přišla dvě střídání hostů a velmi jim pomohla. 56. minuta nabídla střelu Špikiče, který těsně minul branku Staňka. V 68. minutě přišla velmi ošidná situace pro Západočechy. Mišič za vápnem vystřelil doprostřed brány a Staněk neudržel lehký balón a pouze ho vyrazil před sebe. Ten doběhl Baturina a po lehkém kontaktu s rukavicemi Staňka upadl. Penalta pro Dinamo! VAR však přivolal řeckého hlavního sudího k videu a ten po shlédnutí záznamu penaltu odvolal. Zákrok byl velmi sporný, ale hostující hráč tomu hodně přidal.

V osmiminutovém nastavení přišla nejprve obrovská šance Kulenoviče, který nechal vyniknout výborného Staňka. O minutu později v 94. minutě už Kulenovič hlavou vyrovnal. VAR ale opět úřadoval a akci nakonec předcházel těsný ofsajd a gól neplatil.

Viktoria Plzeň duel dokázala zvládnout a zvítězit. Výhra se nerodila vůbec lehce. Šťastné, ale důležité vítězství, které znamená, postup do jarní části Konferenční ligy, do zmíněného osmifinále!

Trenér Miroslav Koubek dal týmu herní tvář

Psycholog Koubek

Plzeňský kouč Miroslav Koubek. Ten je hlavní příčinou, že Plzeň má zase navrácený herní styl a jasnou tvář. Plný počet dvanácti bodů v Konferenční lize. To je jasný důkaz, že jde trenér Koubek a Západočeši správným směrem. Dvaasedmdesátiletý Miroslav Koubek ví, co dělá. Musí být i dobrým psychologem, aby jeho práci a taktice borci věřili. Na hřišti to je potom cítit, následně je to hlavní klíč k tomu, že Plzeň je jasným postupujícím, už po čtvrtém zápase s náskokem osmi bodů na druhé místo.

Balkánské sýry s Boratem a nečekaný brzký postup

Po losu Konferenční ligy zavládlo v Plzni obrovské zklamání. Neatraktivní skupina s Dinamem Záhřeb, kosovským FC Ballkani a mužstvem z daleké kazašské Astany. Ovšem tato „nudná skupina“ splnila účel, a ve Štruncových Sadech se můžou těšit na osmifinále Konferenční ligy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz