Hlavní obsah

Preview: Rezerva Sparty zabojuje o body se třetím Vyškovem před kamerami Sporty TV

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Creative Commons Attribution 4.0, Martin2035

O víkendu se po pauze rozjede i druhá nejvyšší soutěž Chance Národní Liga. Sporty TV odvysílá velice zajímavý zápas mezi rezervou pražské Sparty a Vyškov. Poměrně jasným favoritem je přitom celek z jihu Moravy.

Článek

Špatný úvod soutěže pro Spartu

Spartě B se začátek soutěže vůbec nepovedl. Po osmi zápasech má na svém kontě jedinou výhru na poslední Jihlavou, tři remízy a čtyři prohry. Nejhůře museli její hráči kousat prohru se sešívaným rivalem, ale i čtyřgólové příděly od Chrudimi a Opavy.

Rezerva prvoligového mistra si přitom udržela v týmu ostrostřelce Šilera, který ovšem v osmi zápasech vstřelil jediný gól. V kádru má talentovaného Rusa, Mokrovicse či Uhrinčaťa. Přesto se Spartě nedaří.

Můžeme se bavit o nějakých herních principech, ale to v naší nekomfortní situaci nehraje žádnou roli. Zápas jsme měli ve svých rukách, a přesto ho prohrajeme. Doufám, že je to pro nás všechny zásadní lekce.
Luboš Loučka, trenér Sparty B

Sparta má navíc po dlouhé přestávce velice obtížný los. Nejdříve přivítá na svém domácím hřišti na Žižkově třetí Vyškov, posléze se vypraví na půdu prvního Zlína. Potřebuje už ovšem za každou cenu bodovat.

Vyškov na třetím místě, prohrál jen jednou

Vyškov oproti tomu začal sezonu velice dobře. Po osmí zápasech má pouze jednu prohru s Opavou, vedle toho tři remízy a čtyři výhry. V reprezentační přestávce si zahrál přátelák s rakouskou Vídní, s níž remizoval 0:0. Následný zajímavý zápas s Chrudimí byl stejně jako celé kolo odložen.

Jak už jsme se zmínili, rezerva Sparty prostě misí začít za každou cenu získávat body. Jinak se jí může brzy stát podobná věc jako rivalům ze Slavie. Ti se v sezoně 2022/2023 nedokázali v druhé nejvyšší soutěži udržet a z patnáctého místa sestoupili do ČFL.

Mládežníci prohráli v Youth League, hráči béčka stříleli góly

Někteří z hráčů Sparty si během vynucené pauzy zahrály alespoň v UEFA Youth League, mládežnické podobě Ligy mistrů. Fotbalisté do devatenácti let v ní ovšem na rozdíl od starších kolegů nedokázali zvítězit nad Salzburkem, s nímž prohráli na stadionu Loko Praha 2:3. Branky ovšem vstřelili právě hráči béčka Hranoš a Mokrovics. Uvidíme, zda jim tato zápasová zkušenost pomůže i v Chance Národní Lize.

Zápas mezi Spartou B a Vyškovem můžete sledovat na obrazovkách Sporty TV. Program začíná už v 10:05, samotný zápas potom v 10:30.

Zdroj informací: https://www.chnliga.cz/

Autor textu: Lukáš Loužecký

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz