Hlavní obsah
Sport

Příchod Chorého do Slavie vzbuzuje emoce. Dejte mu šanci, prosí Jaroslav Tvrdík

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Blíží se nejtřaskavější přestup za několik posledních let. Překoná i příchod Jana Kuchty do Sparty. Tomáš Chorý je jedním z nejméně oblíbených hráčů českého fotbalu. A právě on s největší pravděpodobností oblékne sešívaný dres.

Článek

Prozatím stále plzeňský útočník je známý svou tvrdostí a někdy až na první pohled zákeřnými fauly. Zejména Sparťané na něj mají hodně políčeno díky jeho zákroku na Asgera Sørensena a několika dalším. Na internetu se přitom během spekulací o jeho příchodu do Slavie objevilo video z několik let starého rozhovoru, v němž se svěřuje se svou přízní ke Spartě.

Drahý nákup bez hráčské kompenzace

Ani to ovšem nezabránilo vedení pražské Slavie, aby o něj projevilo velký zájem. A rovněž Tomáš Chorý by podle předsedy Plzně Adolfa Šádka do Slavie rád přestoupil. Jeho příchodu tak nic nestojí v cestě. Slavia by za něj měla zaplatit něco okolo 3 milionů euro, tedy 75 miliónů korun. Nakonec by neměla být ve hře žádná hráčská kompenzace. Viktorka chtěla získat Daniela Filu, ale toho sešívaní pustit odmítli.

Ale zpět k Chorému. Jeho příchod už potvrdil i Jaroslav Tvrdík v novém slavistickém podcastu Desítka z Edenu. Díky tomu sociální sítě zaplavili negativní komentáře fanoušků sešívaných. Mnozí z nich si totiž příchod tohoto hráče nepřejí. Zároveň se svému protivníkovi začali vysmívat i fanoušci Sparty. Šéf Slavie naopak prosí příznivce svého klubu, aby mu dali šanci.

Přijde protest slavistických fanoušků?

Někteří lidé ze slavistické obce volají dokonce po protestu, což mi přijde opravdu přehnané. Jiní se odvolávají na hodnoty klubu. Nebudeme si nic nalhávat. Fotbal je sport, jehož hlavním cílem je vítězství a úspěch. Nechci říct za každou cenu. Ale když má tým možnost získat hráče, který jim v tom může výrazně dopomoci, proč této příležitosti nevyužít? Rozhodně v takovém případě nemůže jen naslouchat fanouškům, to by byla rychlá cesta do pekel.

Chorý může přinést titul do Slavie

Přínos vytáhlého útočníka byl vidět i v reprezentačním zápase s Tureckem, kdy díky svému důrazu vybojoval míč a posléze Tomáš Souček mohl vstřelit gól. Slavia v nadcházející sezoně bude rozhodně mířit za titulem. A právě Tomáš Chorý se může stát jedním z klíčových faktorů pro splnění tohoto cíle. Moc podobných hráčů v Edenu nemají. Je to určitý typ „hajzlíka“, odpusťte mi ten výraz, ale i takové jedince dnes fotbalové týmy jednoznačně potřebují.

Věřím tomu, že Tomáš Chorý bude za Slavii bojovat celým svým velkým tělem i duší. Je to hráč, který do toho dá všechno a půjde si tvrdě za svým. Týmu z Vršovic může hodně pomoci, a to by mělo být pro slavistické fanoušky nejdůležitější. Copak nechtějí po třech chudých letech konečně získat titul? A koho lepšího do ofensivní fáze by mohla Slavia v domácí soutěži získat? Jedná se o hotového útočníka, který umí střílet góly, ale odvede i spoustu další práce.

Tatínek Tomáše Chorýho nastupoval v sešívaném dresu s hvězdou

A zajímavost na závěr. Při více než rok starém rozhovoru na stránkách Viktorie Plzeň si k jednomu stolu sedl západočeský hráč společně se svým tatínkem, Martinem Chorým. Ten přitom rovněž hrál fotbal, konkrétně za Kroměříž. Najdete tu i jednu jeho fotografii v kroměřížském sešívaném dresu s hvězdou na hrudi. Náhoda nebo znamení do budoucna? Měl Tomáš Chorý v osudu už dříve vepsané, že jednou nastoupí ve velice podobném dresu?

Letos bude první liga hodně zajímavá

Už teď je každopádně jasné, že nás čeká hodně zajímavý ročník naší nejvyšší fotbalové soutěže. Vedle tohoto přestupu a boje (nejen) pražských S o titul se můžeme těšit třeba na Petra Radu v první lize. Bude zajímavé sledovat, jak se Sparta vypořádá s odchodem Krejčího a Priskeho. Nebo zda dojde na prezentovaný vzestup Slovanu Liberec.

Zdroj:

https://www.youtube.com/watch?v=8C7e0i2FvIc&t=1080s

https://fcviktoria.cz/clanek.asp?id=Tomas-Chory-a-Martin-Chory-Fotbalove-debaty-vedeme-porad-15783

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz