Hlavní obsah
Sport

Propadák Bohemky v obraně. Horší než v okresním přeboru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Martin Adamec - Vršovický fotograf. Se souhlasem autora

Na tento výjezd jsem se opravdu těšil. Protože jsem zase po dvou týdnech mohl vidět svou milovanou Bohemku. Navíc to byl jediný zápas Bohemky na moravském poli v aktuálním ligovém ročníku. Slovácko však dominovalo.

Článek

Byl z toho pořádný výplach a pět banánů v síti nebohého gólmana Martina Jedličky, který ihned po utkání zmizel v kabině a ani nepoděkoval více než 80 výjezdníkům v kotli. Výsledná prohra 2:5 a absolutně zasloužený výsledek. Navíc levonohý záložník Marek Havlík si s námi dělal, co chtěl a vstřelil sám čtyři góly. V obraně to byl naprostý chaos a propadák, za který by se museli stydět i borci v okresním přeboru. Pojďme se tedy podívat, a rozebrat si to v mojí rubrice.

Po dlouhé době dala Bohemka dva fíky a klokaní lejno z toho

První poločas ještě od našich kluků snesl měřítko

Zápas začal hodně svižně a po pár desítkách vteřin svítil na ukazateli stav 1:0 pro Slovácko. Lehký nákop za obranu se odrazil k Holzerovi, ten našel na vápně Marka Havlíka, který následně propálil Jedličku. Pro nás velký šok, pro Hradiště uklidnění.

Za dvacet minut utekl Matyáš Kozák a ukázal, že je vápně jeden z nejlepších hráčů v našem dresu a nádherně našel Martina Hálu, který ve skluzu vyrovnal. Po střele ho ještě do hlavy nechtěně trefil s maskou hrající Michal Kadlec, ale omluva od zkušeného stopera nepřišla. Zničehonic přišla po ruce Vojty Smrže penalta a penaltový mág Vlastimil Daníček opět uspěl.

I my umíme dát šatňáka

Hlavní rozhodčí Dominik Starý nastavil nad rámec prvního poločasu ještě čtyři minuty. Milan Petržela byl klokany zahnán až na rohový praporek, a tak přihrál do vápna Kadlecovi, který si míč špatně zpracoval. Dan Köstl toho hbitě využil, sám před Hečou nezaváhal a vyrovnal na 2:2. Poločas velmi slušný a kotel našich fanoušků, a to i se mnou, byl plný optimismu do půlky druhé. Zdání ale bohužel pletlo.

Možná nejhorší poločas venku pod koučem Veselým

Havlíkovi patřil celý druhý poločas a naše obrana se zmrzlým Jedličkou neexistovala

Rozhodla bomba z nějakých osmadvaceti metrů špílmachra Marka Havlíka, který nachytal Jedličku doprostřed branky. Sice to byla rána pod břevno, ale pořád do prostředku branky. Za mne jasná chyba naší jedničky, které zápas, jako celé obraně hrubě nevyšel. Pak přišel ještě čtvrtý a pátý zásah do naší sítě a o všechny se postaral Havlík. Prohra 2:5 a naprostá dominance týmu z Uherského Hradiště. Dovolím si říct, že těchto 45 minut, bylo jedno z nejhorších pod taktovkou našeho kouče Jaroslava Veselého.

Gólman Jedlička ihned po závěrečném hvizdu prchl jako malinkej kluk

Sudí pískl naposledy do píšťalky a náš brankář Martin Jedlička se ihned rozběhl do útrob stadionu a do šatny. Nepodal si ruku ani se soupeři a utekl do kabiny. Čekal jsem, jestli se vrátí na děkovačku s našimi fanoušky. Bohužel, nestalo se a celkem jsem z toho byl smutný a překvapený.

Jasně, zápas mu nevyšel. Obrana mu nepomohla a dostal tři góly z větší vzdálenosti. Ale chyby děláme každý a tohle by se po zápase stávat nemělo. Snad to byl jen takový „Jedlův“ mini zkrat a momentální vypnutí mysli.

Soupeř, jakým bylo Slovácko, proti nám nehrál hodně dlouho

Obrovsky znatelný rozdíl

Že je Slovácko o parník před námi, je pro mne samotného velmi hrozivé zjištění. Avšak sportovně a smířlivě musím sklidit poklonu před tímto mužstvem, a hlavně trenérem Martinem Svědíkem. Jeho práce je dost podobná té u nás u Botiče s trenérem Veselým. Slovácko tomu ale dává tu omáčku, cit, fotbalovost, střelu ze střední vzdálenosti a branky. Podobnou sezónu měla Bohemka v minulém ročníku. Teď je zřejmě na tahu Slovácko.

V naší lize je dominantní Sparta, Slavia a někdy Plzeň. Ovšem Slovácko se tomuto trojzubci velmi přibližuje a může být letos v top čtyřce.

Terén a trenér napovídají, více střílet z dálky

Málo střelby z dálky, nebo spíše z naší strany žádná

Zimní a těžké terény. Na Slovácku bylo hřiště velmi solidní, ale přesto bylo jiné než v letních a podzimních časech. Slovácko vystřelilo šest ran a dalo pět branek. Z toho tři góly z větší dálky. Naši borci to nevyzkoušeli ani jednou. I když ze tří střel jsme dali dva góly a tu třetí přímou střelu na konci zazdil na malém vápně David Puškáč. Střelba z dálky od celého klokaního mužstva citelně chybí. Právě Marek Havlík nám ukázal, jak se v zimních měsících chovat. Střílet, střílet a střílet!

Vzepřít se a vydolovat co nejvíce bodů s Libercem a Budějovicemi

Ve středu přijede s formou hrající Slovan Liberec

Do Ďolíčku zavítá Liberec. Je sice jen o jedno místo v tabulce lepší, ale forma je jednoznačně na jeho straně. Ze zápasu mám celkem velký strach, protože takový Frýdek, Červ, Tupta a zkušený Rabušic jsou momentálně tahouny mužstva. Musíme si s nimi poradit a cesta povede přes jejich slabší defenzivu a Bačkovského v brance.

Poslední Budějovice jsou strašákem celé Bohemce

Poslední zápas tohoto roku odehrajeme v sobotu v Ďolíčku. Přijedou Jihočeši, kteří jsou sice poslední, ale prostě na ně neumíme a prohráli jsme s nimi poslední čtyři ligové zápasy v řadě! Zastavit tuto sérii a prostě je vymazat a uzemnit ještě více ke dnu tabulky. Novinář Podroužek, který si hraje na sportovního manažera, a majitel klubu Koubek si totiž nic jiného nezaslouží.

Pokud dokážeme vytěžit z těchto dvou zápasů alespoň čtyři body, budeme mít na Bohemce klidnější zimu.

Ať žije naše milovaná Bohemka, protože je to naše jediná milenka!

Mára od Botiče

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz