Hlavní obsah
Sport

Sladká odplata Slavie za starý šrám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

I druhý díl základní skupiny Evropské ligy skončil pro Slavii vítězně. Před vyprodaným Edenem si poradila s moldavským Sheriffem Tiraspol a proběhla jedna odplata za brzké ukončení boje o Ligu mistrů.

Článek

Nyní se Slavia chystá na cestu do „Věčného města“, kde proběhne souboj s největším favoritem základní skupiny. Není čas na přílišnou euforii.

Vzpomínka na smutnou kapitolu klubových dějin

5. srpen 2009. To je den zapsaný do slávistických dějin černým písmem. Po zisku dvou mistrovských titulů panovala v Edenu obrovská euforie a Slavia pod vedením Karla Jarolíma a se zajímavými posilami jako Ondřej Čelůstka či Adam Hloušek. Vyrovnávající gól v nastaveném čase však nejen zhatil Slavii sen o elitní evropské klubové soutěži, ale jednalo se o začátek smutné éry bez pohárů, titulů, v níž v jednu chvíli hrozil Slavii dokonce i úplný zánik.

Tentokrát dokázala Slavia potěšit srdce fanoušků půltuctem gólů a vzhledem k lepšímu skóre se ocitla v čele skupiny. Na čtrnáct let starou facku asi žádný pamětník už nikdy nezapomene, ale poslední povedené vystoupení proti moldavskému soupeři může být příslibem povedené pohárové sezony. Zároveň fanoušci aspoň na chvilku zapomněli na nedávné nezdary.

Nyní je třeba se soustředit na ligu

Když se slávistický fanoušek podívá na tabulku domácí ligové soutěže, tak se v jeho případě dostaví mnohem méně radosti, než jak tomu bylo po demolici moldavského pohárového soka. Nečekaná remíza v Teplicích by měla být dostatečným důvodem k zamyšlení. Další ztrátu v lize si Slavia již podle všeho nemůže dovolit. Přílišná euforie proto není na místě. Hráči se musí chystat na další výlet na sever.

Slavii přivítá na svém hřišti Slovan Liberec, jež musí napravit debakl v Karviné, kvůli němuž pokračuje klesání tabulkou. I tým Luboše Kozla tak bude mít o motivaci postaráno. Slavia však bude mít roli tvůrce hry, s čímž jí Liberec nebude chtít příliš pomoct. Slavia musí zapomenout na sladkou pohárovou pomstu a poučit se z posledního ligového zápasu v Teplicích, kde došlo k jedné velmi bolestné ztrátě, která může mít vliv na celou sezonu. Do zápasu s Tiraspolem se Slavia šla mstít. Podaří se také ligová náprava?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz