Hlavní obsah
Sport

Slavia chystá třetí nejdražší přestup v historii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl

Jsou to teprve dva týdny, co Slavia oznámila příchod nového majitele a už se otevřela stavidla přestupových spekulací.

Článek

Nejnověji přišla norská média s informací, že do vršovického klubu by měl přestoupit senegalský mladíček El Hadji Malick Diouf z norského Tromsø.

Kvalita stojí peníze

Norské zdroje hovoří o přestupové sumě okolo dvou milionů Euro, která se s případnými bonusy může vyšplhat ještě o další milion. To by z Dioufa dělalo třetí nejdražší posilu v historii klubu. Nutno však poznamenat, že tento hráč může být nejen velkou herní posilou, ale stejně jako předchozí akvizice ze severu i výhodnou investicí.

Slavia pořád hledá náhradu za Davida Juráska

Senegalský fotbalista nastupoval v Tromsø nejčastěji na levém kraji hřiště v pětičlenné obraně. Právě tento post sešívané letos nejvíce trápí. Na podzim se zde prostřídalo trio Lukáš Provod, Conrad Wallem a Nicolae Dumitrescu. První dva jsou však lepší na ofenzivnějších pozicích a rumunský fotbalista si zatím úplně nezvykl na náročný styl Slavie. Některé zdroje dokonce naznačují i jeho možný odchod.

Netřeba nic uspěchat

Nedá se však říci, že by příchodem Dioufa měla Slavia levý kraj definitivně vyřešený. Jde pořád teprve o čerstvě devatenáctiletého fotbalistu a dá se očekávat, že bude chvíli trvat, než z něj bude stabilní hráč základní sestavy. Ostatně pevné místo v sestavě třetího týmu uplynulého ročníku nejvyšší norské ligy si vybojoval až na konci sezony.

Efektivní, rychlý, důrazný

Typologicky je mladý Senegalec přesně tím typem hráče, který Jindřichu Trpišovskému imponuje. Nechybí mu rychlost, důraz ani pracovitost. Trochu otazník však přeci jen vyvstává nad jeho kondicí. V loňském roce odehrál jen v jednom klání kompletních 90 minut a pravidelně mu ke konci docházely síly. To je však u hráče v jeho věku a s jeho fyzickou konstitucí celkem zákonité. Zároveň fanoušci mančaftu ze severu Norska upozorňují i na jeho občasnou zbrklost. Nicméně s tím se s jeho dosavadní herní praxí na nejvyšší úrovni musí snad i počítat.

Pár statistik

Pokud se na Dioufa podíváme řečí čísel, tak v loňské sezoně odehrál celkem 739 minut v patnácti ligových zápasech. Byl také poměrně efektivní, když dokázal vstřelit tři branky a na jednu nahrát. Za pozornost určitě stojí 73 procent vyhraných osobních soubojů. Ostatně i z dostupných materiálů je patrné, že hra do těla je to, v čem si tento fotbalista libuje. Vzhledem k jeho typologii a k naturelu trenéra Slavie, by se fanoušek snad ani nepodivil nad tím, kdyby za půl roku nastupoval na pozici stopera, ačkoliv přirozenější je pro něj určitě pozice na kraji hřiště.

Sever Slavii jde

Trenéři Slavie se evidentně shlédli v borcích přicházejících ze severu Evropy. A není divu. Většina příchodů z těchto krajů byla trefou do černého. Zdejší soutěže jsou dost podobné našim a příchozím borcům tak nedělá takový problém adaptace na herní styl. Slávistickým fandům tak nezbývá než doufat, že i tento přestup bude dotažen a Diouf se stane po boku Igoha Ogbua či Christose Zafeirise dalším hráčem, kterého budou Slavii závidět i mnohem věhlasnější kluby.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz