Hlavní obsah
Sport

Slavia v přípravě peče více variant do jara

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl - Jindřich Jager

Na úvod přípravy jasné vítězství, které však bylo povinností. Slavia v úvodním přípravném utkání porazila druholigové dánské Sonderjyske 4:0. Na hřišti se představilo 23 různých hráčů, zajímavě působili v obou poločasech hlavně krajní beci.

Článek

Slavia navzdory podzimnímu systému na tři stopera tentokrát nastoupila v rozestavení 4-3-3. Přesněji řečeno, přepínala mezi více herními styly, vždy byli ale jejich základem pouze dva střední obránci. V první půli si klasického stopera zahrál dokonce Jan Bořil.

Diouf – atyp na kraji obrany

Jindřich Trpišovský mluvil ještě před dotažením přestupu o síle Malicka Dioufa v zavírání zadní tyče a 45, minut prvního přátelského utkání ukázalo, že to bude opravdový uragán. Výskokem a silnou postavou připomínal Michaela Ngadeua, který byl velkou ofenzivní zbraní Slavie při standardních situacích.

Rychlostní a defenzivní možnosti Dioufa utkání neodhalilo, pokud na tom ale bude alespoň jako David Jurásek, může to být pro Slavii nejkomplexnější levý bek od příchodu čínských majitelů.

Tomič před Douděru?

Na pravé straně potvrdil vzestup za poslední půlrok Michal Tomič. Nejenže asistoval na gól Micka van Burena, zároveň posílal své tradičně přesné centry. Na ten nejlepší se nesmyslně vykašlal Muhamed Tijani, což kriticky reflektovali trenéři z lavičky i sám Tomič.

David Douděra je srdcař a vždy dá do zápasu sto procent, po stránce kopací techniky i bránění, ale za Tomičem zaostává. Na podzim si zvykal na Slavii, nyní má na to překlopit procenta herního času na svou stranu.

Dumitrescu není na odpis

Vedle Dioufa ještě Jan Bořil, Conrad Wallem a Lukáš Provod. Konkurence na levé straně defenzivy je neúprosná, i proto se řešilo, zda Andres Dumitrescu neodejde již po půl roce. Trpišovský si stěžoval hlavně na slabý důraz v soubojích a strach ze hry hlavou. Dumitrescu přitom ve Slavii neodehrál vyloženě špatný zápas.

Nyní v prvním přípravném utkání přihrávkou hlavou pěkně vysunul do gólové šance Victora Ogungbayie. Nebýt silného větru, Afričan by zakončoval z mnohem lepší pozice, rumunský bek ho vyslal v podstatě do tutovky. Na nedostatku zjevně pracuje. Uvidíme, co na to trenéři.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz