Hlavní obsah
Sport

Sparta pohřbívá své šance na titul. Proti Boleslavi opět s červenou kartou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Daniel Ulrich/Žongl

Nevýrazné výkony Sparty v předešlých dvou kolech vyvrcholily v dohrávce 27. kola, kdy remíza s Boleslaví odsunula domácí na druhou pozici v tabulce za svého největšího rivala.

Článek

Třešničkou na dortu byla další červená karta do sbírky svěřenců Briana Priskeho. Angelo Preciado předvedl další ze svých blikanců a v deseti už letenští nebyli schopni prorazit úpornou obranu Mladé Boleslavi.

Boleslav, která na podzim dokázala jako jediná Spartu porazit, vyloupila Letnou i přes nepřesvědčivý výkon a rozhodla o tom, že po dlouhé době bude právě pražský tým tím, kdo bude v souboji o titul tahat za kratší konec. A přitom jde o hodně. Tři kola před koncem tak Sparta ztrácí výhodu do nadstavby a musí doufat v zaváhání sešívaných.

Je cosi shnilého v Priskeho týmu

Co se děje s týmem, který procházel ještě před měsícem ligou jako nůž máslem? To ví asi jen trenér letenských, ale na první pohled je vidět, že v týmu není vše tak, jak před měsícem bylo. Týmu chybí drive, nasazení, bojovnost. Viděli jsme to v zápase s Budějovicemi, Hradcem Králové a první poločas zápasu s Boleslaví nebyl o nic lepší.

Hráči, kteří ještě před několika týdny působili týmově, na hřišti rozhazují rukama, když nedostanou balón do míst, kam si jej přejí. Obrana pod taktovkou Ladislava Krejčího ztrácí jistotu, kterou oplývala. Je to stále pošramocené sebevědomí po duelech s Liverpoolem, kdy hráči zjistili, že jsou v realitě jinde, než si mysleli? Těžko říci, ale že je něco jinak, je vidět na první pohled.

Není tomu tak dávno, kdy si hráči po jakékoliv přihrávce zatleskali, kdy se navzájem hecovali a podporovali. Když jeden propadl, druhý ho zastoupil. To v současné Spartě není na pořadu dne a Brian Priske má před sebou velmi složitý úkol. Znovu tým nabudit do té nejdůležitější části sezóny.

Boleslav se tlačí do první šestky

Mladá Boleslav pod vedením Davida Holoubka, který má sparťanskou minulost, nepřipravila letenským tolik problémů jako v podzimní části, přesto se nakonec z bodu může radovat. Patří ale tento tým do top 6 Fortuna ligy? Její výkon o tom moc nepřesvědčil.

Boleslav přijela hrát otevřený fotbal a to se jí z počátku dařilo i díky laxnímu přístupu domácích. Zápas probíhal celkem v poklidu a vyrovnaně, když si sparťanský Kaan Kairinen srazil centr do vlastní brány a hostující celek se dostal do vedení. O to větší překvapení byl přístup Mladoboleslavských k následujícímu zbytku utkání. Opravdu má tým, který má ve své sestavě extrémně zkušené hráče, potřebu zdržovat od poloviny prvního poločasu?

Další překvapení se zrodilo po vyloučení Preciada. Byť proti oslabenému soupeři se nechali hostující přišpendlit před vlastní vápno a zuby nehty bránili remízový výsledek. Po nadějném začátku tak mohou být boleslavští rádi za bod, který pro ně může mít cenu zlata v boji o postup do skupiny o titul. Zda tam ale skutečně patří, o tom přesvědčený nejsem a takový Liberec by si zasloužil postup o trochu víc.

Preciado opět zhoubou

A na závěr bonbónek, který nám opět připravil Angelo Preciado. Hráč, který má výborné technické schopnosti, rychlost i kombinační předpoklady. Proč mu bůh ale nenadělil i kousek sebekontroly, to zůstává záhadou. Tři zápasy si tento hráč nezahrál díky svému blikanci v derby. Vrátí se do základní sestavy a předvede to samé.

Až si člověk říká, jestli v té hlavě má něco jiného než Duplex. Dá se pochopit přemíra snahy, ale po pár zápasech předvést naprosto stejnou pitomost, za kterou vyfasoval flastr v derby, to je na pováženou. Nejen, že připraví tým o možnost většího tlaku na soupeře, ale posedí si dalších pár zápasů za disciplinární trest.

Spartu tento exces k překvapení všech pozvedl a její výkon od jeho vyloučení opět připomínal výkon několik týdnů starý, ale letenským to nebylo v nedělním duelu nic platné.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz