Hlavní obsah
Sport

Sparta, Slavia i Plzeň oznámily ceny vstupenek. Budou stadiony na Evropu vyprodané?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nikol Kuncová / Žongl magazín

Sparta Praha, Slavia Praha i Viktoria Plzeň zveřejnily podrobnosti k předprodejům vstupenek na evropské poháry. Který z klubů je má nejdražší a jaké vlastně jsou bližší podmínky?

Článek

Sparta nabízí jednotlivé vstupenky

A začneme úřadujícím mistrem, který si jako jediný zahraje Ligu mistrů. Zároveň se rovněž pouze on rozhodl prodávat vstupenky jednotlivě. Tím chce zamezit tomu, aby si někdo musel kupovat vstupenky i na utkání, na která vlastně jít nechce. Hrozilo by potom větší riziko různého přeprodávání lístků. Za mě tedy rozhodně správný krok. Bohužel se k tomu Sparta uchýlila jako jediná. Teoretická nevýhoda může být, že na některé utkání by nebylo vyprodáno. Na Letné si ovšem troufám tvrdit, že nic takového nehrozí. Plný stadion chodí i na méně zvučné domácí kluby.

S největší pravděpodobností se vstupenky nedostanou do volného prodeje. Přednost mají Permanentkáři,  Sparta Club Premium, UNLIMITED. a Sparta Club Junior. Jen těžko si lze představit, že poté ještě zbydou nějaké vstupenky.

Vstupné je přitom rozdělené podle atraktivity soupeře. Na Salzburg a Brest začíná na 1000 a končí na 2000 Kč, u Interu a Atletica Madrid začíná na 1500 a končí na 3000 korun. Permanentkáři navíc ještě dostávají 20% slevu.

Za mě to jsou úplně v pohodě ceny. Samozřejmě nejsou malé, ale je nutné si uvědomit, že je to přeci jen Liga mistrů. Sparta ji hraje po 19 letech. Přesto někteří fanoušci nejsou s cenou spokojeni.

Slavia Evropskou ligu v balíčcích

Slavia na Evropskou ligu zvolila formu balíčků. Prodeje vstupenek začnou pro permanentkáře, kteří si mohou koupit své místo. Platinoví permanentkáři z minulé sezony si potom mohou přikoupit ještě jeden balíček. V případě zbylé kapacity dojde řada na členy Odboru přátel, fanklubu a současné permanentkáře. Poté následuje volný prodej balíčků, jestli ještě něco bude k dispozici.

Až po této době pak teoreticky může dojít na jednotlivé vstupenky, s největší pravděpodobností už ovšem nebudou. Za mě je tohle škoda. Pro člověka bez permanentky je prakticky nemožné jít na některý zápas třeba se synem/dcerou. A to mi přijde škoda.

Za nejdražší vstupenky potom permanentkáři zaplatí 4200 korun, v dalších fázích 4750 (zároveň ovšem lze využít nějaké slevy). Nejlevnější vstupenky jsou pro osoby na vozíku – 950 korun, dětské – 1200 korun a na Tribunu Sever stojí balíček 3350 Kč (3750 Kč ve volné fázi.

Plzeň balíčky s důrazem na kvalitu soupeřů

Velice atraktivní soupeře v Evropské lize má i Viktoria Plzeň. A tomu odpovídají i ceny. Rovněž v jejich případě se bavíme o balíčcích. Přednostní právo mají opět permanentkáři. Poté už ovšem následuje prodej volných balíčků.

Plzeň zároveň pozastavila prodej permanentek až do úterý 17. září, aby zamezila jejich nákupu jen kvůli možnosti dostat se k zápasům Evropské ligy. Nebudeme si nic nalhávat, zejména Manchester United je prostě hodně velké lákadlo.

V prodeji jsou u západočeského klubu 4. kategorie balíčků vstupenek. Permanentkáři koupí nejlevnější za 2640 korun, nejdražší potom za 6300 korun. Ve volném prodeji bude 4. kategorie za 3000 Kč, nejvyšší dokonce za 7160 Kč.

Plzeň tak nejlepší balíčky nabízí o několik tisíc dráže než konkurent z Edenu. No není to málo, i když chápu atraktivitu Manchesteru United, ale i Anderlechtu či Realu Sociedad. Vlastně jsem poměrně zvědavý, jestli i na všechny plzeňské zápasy bude vyprodáno. Tipuji a doufám, že ano.

Každopádně můžeme říct, že nás čeká hodně zajímavý pohárový podzim. A to je ještě na řadě i Mladá Boleslav, na kterou přijede třeba Betis. U ní bude opravdu zajímavé sledovat finanční politiku, protože to nemá s fanoušky zase tak růžové jako ostatní kluby. Navíc se stále řeší, kde bude hrát. Pravděpodobnější je, že v Hradci Králové. Ale uvidíme.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz