Hlavní obsah
Sport

Stále chybí větší bojovnost. Zbrojovko, inspiruj se Líšní!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Poslední zápas brněnské Zbrojovky nabídl příznivcům tohoto klubu hrůzostrašné představení. Domácí Chrudim zaslouženě zvítězila 3:1 a potvrdila svoji sílu v domácím prostředí.

Článek

Naproti tomu hostující celek z jihu Moravy byl po celé utkání absolutně neškodný a jenom prohloubil výsledkovou, ale především herní krizi.

Svěřenci trenéra Tomáše Polácha chtěli napravit poslední velmi špatné domácí utkání s Táborskem o víkendu v Chrudimi. Tím, jak si ale na východě Čech počínali, ještě více popudili nejednoho svého fanouška, který je v posledních dnech a týdnech těžce zkoušen v přízni k milovanému klubu. V obou těchto propadácích chyběla Zbrojovce bojovnost, konstruktivní myšlenka, přesná přihrávka, vyvarování se chybám a zápal pro hru. To vše se nakonec přeneslo i do konečných výsledků.

První a jediná střela až v 53. minutě

Absolutní fiasko je vidět v počtu ohrožení soupeřovi branky. Jediná střela na cíl sice znamenala snížení v podání Romana Potočného, ale to bylo to první a zároveň poslední, co se směrem k bráně domácích událo. Tým s prvoligovými ambicemi opět ukázal, že s takovým fotbalem, jaký předvedl v posledních dvou duelech, na ligu prostě pořád zatím nemá.

Kde jsou slibovaní válečníci?

Každý mančaft zahraje jednou za čas zápas, kdy se absolutně nic nepovede. Porážka s outsiderem se občas podaří i věhlasným evropským týmům. Hráči Brna jako předsezónní favoriti druhé ligy ovšem ztrácejí body naprosto pravidelně a oprávněně. Jednou z hlavních příčin je absence bojovnosti a touhy po vítězství. U Brňanů k vidění zkrátka nejsou. Přitom před začátkem nového ročníku byla vedením slibována nová éra válečníků, kteří budou reprezentovat klub se ctí a hrdostí.

Inspirace v nedaleké Líšni

O tom, jak vypadá bojovný výkon ve druhé lize, by se Řezníček a spol. mohli inspirovat v brněnské Líšni hrající stejnou soutěž. Marvani sice nehrají nikterak pohledný fotbal – je to spíše okopávaná. Avšak spoustu zápasů svěřenci trenéra Milana Valachoviče urvou silou a pracovitostí. Líšeň v úvodu jara na domácí půdě velmi smolně prohrála se Žižkovem gólem v nastavení. Taková porážka může pořádně nahlodat sebevědomí kohokoliv. Nejeden fanoušek se pak začal obávat z pádu tabulkou na sestupové pozice.

Tým se ale obrovsky semkl a v následujícím kole odvezl tři body z Příbrami, kde úspěšně odolal domácímu tlaku na vyrovnání i v deseti lidech. Líšeňáci pak ještě potvrdili venkovní výhru následujícím duelem s exligovou Opavou, kterou zlomili po poločase a opět zvítězili. Takové příkladné semknutí a nasazení Zbrojovce dlouhodobě chybí.

Petr Vížďa

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz