Hlavní obsah
Sport

Teplice kosí zranění. Opět dohrávaly se dvěma stopery na hrotu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Creative Commons Attribution 4.0/El Loko

Řada expertů poslední nepříznivé výsledky Teplic nevnímá jako překvapení. Spíše je to očekávaný scénář, kdy po lepších výsledcích zase přichází nepříznivá série.

Článek

Vůbec by to tak však být nemuselo, kdyby Teplice od 2. kola probíhající sezóny nebojovaly s enormním množstvím zranění ofenzivních hráčů.

Zraněný Fila s Gningem

Teplice do sezony vstoupily s útočnou dvojicí Fila – Gning. V úvodních třech kolech posbíraly sedm bodů za dvě výhry (s Plzní a Bohemians) a jednu remízu s Jabloncem. Od 4. kola však začala útok Teplic kosit zranění, ze kterých se skláři doteď nedokázali vyhrabat. Do zápasu v Olomouci nastoupil Gning pouze ze střídačky. Zhruba po 10 sekundách utkání však začal kulhat a po 11 minutách musel ze hřiště. Následně chyběl pět zápasů v řadě. Do zápasu v Liberci po dlouhé pauze opět nastoupil jako střídající hráč. Dle jeho pohybu na hřišti bylo zhruba po 20 minutách zjevné, že opět není v pořádku. Po pohárovém zápase ve Vyškově opět usedl na marodku, kde strávil další čtyři ligová kola.

Druhý z útočné dvojice – Daniel Fila, z počátku sezony působil po 60 minutách na hřišti velmi vyčerpaně, a tak přes jeho nesporné kvality po hodině hry pravidelně střídal. Proti Slavii nebyl k dispozici kvůli dohodě o hostování. Odehrál venkovní zápas na Slovácku. Následoval sraz U21, kde si přivodil zranění, a tak k dispozici trenéru Frťalovi v posledních dvou ligových zápasech stejně jako Gning nebyl.

Egypťan Yasser si obnovil zranění

Dalším do party útočníků je Egypťan Yasser Nour, který výrazněji zaujal svým vyrovnávacím gólem v domácím zápase proti Spartě. Při zranění parťáků z útoku začal dostávat stále výraznější minutáž. Ani on se však v probíhající sezoně zraněním nevyhnul. Nejdříve nebyl vůbec k dispozici v již zmiňovaném zápase v Olomouci, kde se zranil Gning. Stejně jako Gning nebyl kvůli zranění s týmem na Slovácku, ani doma proti Baníku. V Hradci po zranění nastoupil do druhého poločasu ze střídačky, na kterou se ovšem již v 79. minutě kvůli obnovenému zranění vrátil.

Celý útok Teplic tak v posledních zápasech stojí na 19letém Tadeáši Vachouškovi. Jestliže se však zápas vyvíjí nepříznivě jako na Slovácku, doma proti Baníku, či proti Hradci, trenér Frťala už ve druhém poločase nemá směrem dopředu kam sáhnout.

Teplice honí výsledek se dvěma stopery na hrotu

Pak nastane situace jako v Hradci, kdy Teplice prohrávají ve vrovnaném zápase 1:0, ovšem od 63. hrají na hrotu s obráncem Tsykalem a od 79. bez jediného útočníka. Zraněného Yassera totiž vystřídal stoper či defenzivní záložník Dramé. Ten se vedle Tsykala zařadil na hrot útoku. V tomto ohledu jsou Teplice na prvoligové scéně naprostým unikátem.

Stejná útočná (stoperská) dvojice mimochodem dohrávala i domácí zápas Teplic proti Slavii. V posledním domácím zápase proti Baníku Teplice po vystřídaní Vachouška v 63. minutě opět dohrávaly a následně honily jednobrankové manko bez klasického útočníka na hřišti. Zajímavostí je, že absencí útočníků trpí i teplické béčko. O jeho dosavadní jediné letošní výhře proti Mostu rozhodl právě Tsykalo, který za rezervu Teplic nastupuje rovněž v útoku.

Smůla se teplickým doslova lepí na paty

Teplicím se v zápasech 100% nasazení upřít nedá. Pokud si však dáte dohromady sérii červených karet, sporných rozhodnutí rozhodčích i absenci zdravých útočníků, gólová dieta vás v podání sklářů zase tolik nepřekvapí. To i přes to, že trenér Frťala s kádrem dělá, co může. Možná ve snaze o překvapení domácího lodivoda Kotala do zápasu v Hradci vyrukoval s pro Teplice velmi netradičním rozestavením na čtyři obránce, po kterém jsem volal už po zápase v Karviné. V něm útočníka Vachouška doplňovali Hronek, Trubač i velmi ofenzivně hrající Radosta.

Po odvolání teplického gólu VARem ze závěru poločasu se jednogólový rozdíl rozhodl dohnat již tradičním rozestavením se třemi stopery a přechodem hry na dva útočníky. Po vystřídání Vachouška a zranění Yassera se však celá útočná strategie rozsypala. Dokud budou Teplice honit nepříznivé výsledky se stopery na hrotu útoku, v nejvyšší české soutěži jim to úspěch určitě nepřinese.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz