Hlavní obsah
Sport

Teplice vykradly Mladou Boleslav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl / Jager

28. kolo Fortuna ligy zamířilo také do Mladé Boleslavi, kde domácí hostili celek z Teplic. Ze statistik bylo hned patrné, že Boleslav byla v roli favorita. Z posledních pěti zápasů měla skóre 3-2-0 a v posledním kole si zapsala remízu se Spartou.

Článek

Teplický mančaft je na tom o poznání hůře se statistikou 1-1-3. Ten v posledních dvou zápasech obdržel celkem pět branek od Hradce a Baníku. To by ale nebyl fotbal, aby nedošlo k překvapení. Zápas vyhrál celek z Teplic 2:1 po gólech Trubače a Fily. Domácí snížili pět minut před koncem. Vyrovnat se jim ale nepodařilo.

Ostrý start branku nepřinesl

Na míči začal domácí celek, který ale dlouho neudržel, protože hráči Teplic se pustili do intenzivního napadání. Po vybojovaném míči Mičevič připravil nabídku v podobě centru do velkého vápna, ten se ale hostům nepodařilo využít. Zápas doprovázela spousta nepřesných centrů a přihrávek. Dobře se činili tepličtí, kteří dokázali odebírat domácím mnoho míčů přímo od nohou. V prvních minutách se zdálo, že si hosté připíší velké procento za držení míče. Šlo znát, že v zápase nechtějí být pozadu. Ba naopak, chtěli udeřit jako první.

Po úvodních dvaceti minutách měli tepličtí více střel na branku. První střelu na bránu si zapsal Michal Bílek, který poslal míč zpoza velkého vápna jen do Mikulcových rukavic. Bílek se po dalších pár minutách hry dostal ve středu hřiště k míči a zkusil poslat z velké vzdálenosti míč na branku. Ten se točil do levé šibenice, kam ale na poslední chvíli sáhl rukou brankář Boleslavi. Akce pokračovala rohem, který si domácí nakonec pohlídali. Rychlé rozehrávky hráčů Mladé Boleslavi končily mizerně, jeden z pěti míčů byl dobře odehrán. Ostatní, které byly nakopnuty centrem do běhu zřejmě na rychlíka Solomona, byly jen odevzdaným míčem pro soupeře.

Mladoboleslavským se balón hodně vzdaloval, nevycházela jedna souhra za druhou. Po chvilce přišel kiks ze strany Teplic, když si Ladra položil míč k rozehrávce na pažit. V tom udeřil Křičfaluši a lehkým odkopem míče zdržel hru, za toto si vysloužil u rozhodčího Radiny žlutou kartu. Po odehrání základní hrací doby v prvním poločase rozhodčí nenastavil žádný čas na víc a do šaten se šlo za nerozhodného stavu 0:0. Dost opatrný první poločas od domácích nečekal asi nikdo.

Když už byli na míči a zdálo se, že by mohli ohrozit soupeře, tak buďto míč ztratili, nebo se akce jednoduše nepovedla. Taktika nakopávaných balónů za obranu soupeře jim nevycházela a často končili bez míče. Z prvního poločasu si odnesli více ze hry hostující hráči, kde byl vidět hlavně Fila, Bílek a Trubač, kteří často ohrožovali soupeře ve vápně.

Dobrý výkon v podání Teplic

Ve druhém poločase měly oba celky dobře nakročeno k úvodnímu gólu. První branku zápasu mohla přiblížit situace po 55. minutě, kdy opět Mičevič poslal centr do vápna na Radostu, ten si zpracoval míč pomocí rukou, a po snaze vstřelit gól nakonec míčem zasáhl jen Sakalu do ruky. Situaci zkoumal rozhodčí VAR. Ten poté vyvrátil podezření na penaltu, protože Radosta zahrál rukou jako první. Tato situace byla nejblíže ke gólu v hodině hry.

Kdo by čekal, že budou mít mladoboleslavští takové problémy s týmem, který hraje o udržení v lize. Ten si své šance vypracoval, se štěstím prošel do vápna hostů, ale tyto příležitosti si obrana pohlídala a skoro vždy odkopla míč. V jednom ze spousty momentů se diváci dočkali gólu. Teplice se díky velké snaze dát úvodní branku mohly v 69. minutě konečně radovat. Radosta poslal míč na Daniela Trubače a ten v náběhu u penaltového puntíku napálil míč, který letěl za Mikulcova záda 0:1.

Boleslavští nepřesvědčili

Jak jsem zmínil, domácí se sice dostávali do šancí, ale problém jim dělala koncovka, hodně propadlých míčů a nepřesné přihrávky. To se jim vymstilo při centru, který se Labík ještě pokusil zastavit, ale k odraženému míči se dostal Fila, který s klidem míč poslal do protipohybu brankáře domácích – 0:2.

Při tomto stavu bylo jasné, že tvrdost hry se změní a hráči Boleslavi budou značně napadat soupeře. To se vyplatilo a tři minuty před koncem zápasu se dočkali gólu. Ladra vybojoval míč u rohového praporku, ten poté poslal na střed na Suchého. Suchý vystřelil z první a s pomocí tyče dostal míč do branky na 1:2. Na závěr měli domácí ještě šanci v podobě střely, kterou si brankář Ludha dokázal pohlídat. Zápas tak skončil 1:2 pro hosty z Teplic, kteří v jarní části vyhráli teprve první zápas. Ti mají stále šanci zabojovat a zamíchat kartami v první šestce. Naopak Boleslav zřejmě po odehrání celého kola vystřídá jiný zástupce na elitní příčce.

Hra Mladé Boleslavi dnes byla neúplná, hráči si nerozuměli a nedokázali se dostat ani do finálové fáze ke střele. Zatímco hráči Teplic si s tímto poradili, dokázali vstřelit dva rychlé góly a zaslouženě vyhráli.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz