Hlavní obsah
Sport

Teplice zlomil Jurásek. Slavia dokráčela k pohodlnému vítězství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl / Jager

Od první minuty bylo na hřišti patrné, kdo je tady doma a borci v sešívaných dresech neustále okupovali vápno Teplic. Nicméně byla z toho jen řada náznaků a do úplné tutovky se domácí ne a ne dostat. Tak vzal osud utkání do svých rukou Matěj Jurásek.

Článek

Slávisté promíchali sestavu

Trenér Jindřich Trpišovský při skladbě sestavy logicky upřednostnil odpočatější hráče a většina z milánských hrdinů zůstala na lavičce. Trochu jako risk se proto jevilo nasazení často zraněného Lukáše Masopusta, ten však svůj poločas odehrál fantasticky a uprostřed zálohy je čím dál tím lepší. Neznalého mohlo překvapit i jméno Murphy „Oscar“ Dorley, ale ten už několikrát prokázal, že je „terminátor“. U něj by se snad ani nikdo nemohl divit, kdyby si šel dopoledne po zápase zaběhnout maraton.

Hosté naopak přijeli v mladičké sestavě, když druhému nejstaršímu hráči Danielu Trubačovi bylo jen 26 let. Možná i to je jedním z důvodů, proč sympatickým trenérem Zdenkem Frťalou vedený mančaft přijelo do Prahy podpořit několik stovek fanoušků. Jen tak dál.

35 minut tlaku bez větších šancí

Slávisté to od začátku zkoušeli různými způsoby. Občas přišel dlouhý míč za obranu, jindy prostrkávačka a nejčastěji centry do vápna, které se nebývale dařily výtečnému Masopustovi. Ve vápně však k jejich využití chyběl špičkový hlavičkář typu Mohameda Tijaniho.

Jak se ovšem opět ukázalo, velkou zbraní proti zataženým obranám jsou střely z dálky. A na ty má Slavia Matěje Juráska. Ten dvakrát flákl do míče a ukázal na tribuně sedícímu Ivanu Haškovi, že i on může být zajímavou variantou pro reprezentační tým.

Reprezentačnímu trenérovi se však ve skvělém světle ukázal i David Zima. Dozadu potvrdil jistotu z posledních klání a hlavně poslal několik nádherných pasů nabíhajícím spoluhráčům.

Tomáš Vlček lepší dopředu než dozadu

Hodně agilní byl i na pravé straně Tomáš Vlček. Ten paradoxně zahrál výrazně lépe dopředu než dozadu. Vypadá to, že by klidně mohl být dlouhodobou jedničkou Slavie na pravém beku. Klub z Edenu tím může získat i kvalitně hlavičkujícího borce na kraji hřiště, což může být docela zajímavý bonus. Ve druhé půli pak jako opravdový univerzál nastoupil upřed zálohy, ale tam mu to už zdaleka tolik nešlo.

Už při změně Masopusta za Michala Tomiče bylo jasné, že Slavia bude hrát více více zezadu a útočit z brejků. Jeden z nich brilantně využil Conrad Wallem a poté už si domácí zápas zkušeně hlídali. V těžkém sledu utkání bylo logicky důležitější ušetřit nějaké síly, než uštědřit mladému Frťalovu mančaftu nějaký nelidský výprask. I přesto se domácí ještě dostali do řady zajímavých pozic, ale branku vstřelil už jen Václav Jurečka.

Minuty dostal i oblíbenec fanoušků

Na hřiště se po delší době podíval i kanonýr Stanislav Tecl, což bouřlivě ocenil celý stadion. Miláček tribun se sice střelecky neprosadil, ale ukázal, že je pořád platným členem kádru.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz